Sisukavalkaden

Idag har några svenska sportchefer vänt blicken österut. 
 
Det brukar vara populärt att värva in spelare från andra länder och det är något som flera svenska klubbar valt att göra idag. Uppe i Umeå är Björklöven inne i ett viktigt skede av säsongen och man väljer att förstärka truppen med en rutinerad spelare. Det är centern Filip Riska som lämnar Finland för spel i Hockeyallsvenskan. 32-åringen kommer senast från spel i SM-liiga med Sport där han noterats för sex poäng på 39 matcher under vintern.  
- Filip är en karaktärsspelare, en stark tekare, en grym lagspelare helt enkelt. Det är de egenskaper han är mest känd för. Han har legat i topp i finska ligan i boxplay, vunnit några mästerskap och vet vad som krävs för att vinna, säger Björklövenstränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 
 
Just boxplayspelet har inte varit något som Björklöven kan skryta med, i nuläget ligger man tolva i den allsvenska boxplay-ligan så där kan Riska göra stor nytta. Även Modo väljer att spetsa till sin trupp med en finsk spelare, där handlar det om backen Henri Auvinen som plockats in från Jukurit (som håller till i SM-liiga) men han har även spelat lite i andraligan under vintern. 24-åringens främsta merit kommer från säsongen 13/14 då han vann European Throphy tillsammans med JYP. 
 
Det är inte bara i Hockeyallsvenskan man väljer att värva spelare med finskt påbrå, det gör man även nere i Kalmar. Laget, som håller till i Hockeytvåan, har siktet högt ställt och väljer därför att förstärka truppen dubbelt upp inför säsongsavslutningen. Defensiven förstärks med backen Mikko Männistö som senast kommer från spel i Asplöven och det gör även forwardsvärvningen Jarkko Hattunen. Av de här två värvningarna är Hattunen den som smäller högst, 31-åringen har över 300 matcher i den finska högstaligan på meritlistan och har gjort 22 mål på 25 matcher i Asplöven under första halvan av säsongen. Nu hoppas Kalmar att hans målskytte ska ta laget till Hockeyettan. 
 
Vilken värvning imponerar mest? 
 
1
Anonym

Hattunen