Summering av kvällen

Det är hög tid att se hur det gått i några av söndagens Allettanmatcher.

Vi börjar i glasriket där Nybro bjöd in Visby/Roma till kamp och det såg även ut som att man skulle bjuda dem på tre poäng. Gästerna fick nämligen en väldigt bra start på matchen, efter första perioden ledde man med 0-2 och då såg det ganska mörkt ut för "Vikings". Hemmalaget skulle dock resa sig på ett imponerande sätt och när Robin Wengdahl satte 4-2 i sista sekunden var segern säkrad. Segern gör att Nybro klättrar en bit i tabellen men man har fortfarande en bit kvar till topplagen.

Ett lag som däremot redan är uppe i toppen är Huddinge, som idag tog bussen ner till småland för att ta sig an Vimmerby i en tidig seriefinal. Det skulle visa sig bli en tuff uppgift för Stockholmarna, när halva matchen var spelad låg man under med 2-1 men en sen kvittering i andra perioden genom Dennis Nordström gjorde att det var helt jämnt inför avslutningen. I viktiga matcher kliver ofta nyckelspelarna fram och det gjorde hemmalagets Markus Modigs, med sitt femte mål i Allettan säkrade han tre poäng som gör att kopplat ett litet grepp om andraplatsen.

En annan jämn match spelades nere i Blekinge där KRIF mätte krafterna med Hudiksvall. Gästerna från Hälsingland tog kommando genom Oscar Bergkvists mål efter ungefär tio minuters spel, man skulle sedan utöka ledningen en bit in i andra perioden men då vaknade hemmalaget till. Några minuter senare reducerade Sebastian Magnusson och tre minuter in i tredje perioden kunde Andreas Nordfeldt kvittera med sitt första Allettanmål. Nu var det KRIF's tur att ta tag i matchen och när gästerna drog på sig en sen utvisning kom avgörandet - Martin Ekström fick in ett powerplaymål med dryga minuten kvar att spela och därmed var tre poäng i hamn. Eftermiddagens trepoängare gör att KRIF plötsligt har fem poäng upp till tredjeplatsen, där just Hudiksvall håller till.

Vi rundar av med att ge en applåd till Piteå som tog en imponerande 4-0 seger hemma mot ex-allsvenska Västerås. Vinsten gör att man är fem poäng före just Västerås i tabellen och man har därmed satt sig i förarsätet inför de avslutande omgångarna av serien.