Supervändning när favoriten segrade

Det bjöds på både målfester och dramatik när Allettorna rullade vidare under onsdagskvällen.

Eftersom jag varit ganska "off" från hockeyn de senaste veckorna så kändes det ganska ovant att plötsligt sätta sig och följa den här serien igen. En av kvällens mest intressanta matcher spelades uppe i Hudiksvall där hemmalaget tog emot Vimmerby och det skulle bli en väldigt spännande tillställning. På förhand räknades hemmalaget som en favorit men gästerna från Småland bjöd på bra motstånd och låg bara under med uddamålet (3-2) när halva matchen var spelad. Några minuter senare skulle dock Martin Naenfeldt sätta 4-2 vilket även blev slutresultatet och Hudiksvall är därmed etta i den södra serien.

Ett annat lag som gjort väldigt bra ifrån sig hittills under säsongen är Huddinge, men ikväll såg det länge ganska mörkt ut. Väsby bjöd på ett fint spel och tog ledningen med 3-2 när det återstod ungefär tio minuter av matchen. Efter det skulle dock "talangfabriken" vakna till och sätta fyra mål på mindre än tre minuter vilket fullbordade kvällens mäktigaste vändning.

Ifrån kvällens matcher kan vi notera att HC Dalen något överraskande besegrade Nybro med 1-3 på bortaplan. Just Nybro har haft en tung inledning på allettanspelet och det som stundtals såg så lovande ut under grundserien verkar vara försvunnet. Visby/Roma hade inga större problem i sin match där Valbo fick se sig besegrade med 4-1 efter att Oskar Lundberg gjort två av hemmalagets mål. Vinsten gör att gutarna ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som trean Huddinge och bara en poäng bakom Hudiksvall.

Samtidigt tog både Västerås & Mariestad tre viktiga men även väntade poäng vilket gör att man behåller sina toppositioner i den norra serien. I den serien börjar det bli dags för Östersund att vakna till liv, efter två spelade matcher ligger man sexa men i lördagens match mot nästjumbon Kalix borde chansen till poäng vara god.