Triss i lån

Även i Hockeyettan kan man låna spelare. 
 
De senaste dagarna har flera allsvenska klubbar förstärkt sina trupper med inlånade spelare men nu väljer två av dessa att även låna ut spelare. Idag står det klart att Oskarshamn lånar ut målvakten Ludvig Engsund till Visby/Roma, där han väntas göra debut redan imorgon. 24-åringen gjorde bra ifrån sig i Västervik förra säsongen men har haft en del skadebekymmer under första halvan av säsongen vilket gjort att han bara spelat tio matcher i Hockeyallsvenskan. 
 
En annan klubb som förstärker med en allsvensk spelare är Lindlöven, men då är det de offensiva musklerna som blir starkare. Klubben vände blicken mot huvudstaden där AIK erbjöd sig att låna ut forwarden Henrik Marklund. 23-åringen stod för 40 poäng på 45 matcher i Hockeyettan förra säsongen vilket gjorde att AIK värvade honom men där har det gått tyngre - tre poäng på 32 matcher är hans facit så här långt. Lånet gäller över de två kommande bortamatcherna mot Piteå och Örnsköldsvik. 
 
Men trenden med att allsvenska lag lånar in spelare fortsätter även idag, den här gången är det BIK Karlskoga som förstärker på målvaktssidan med en lovande spelare. Det handlar om Olle Eriksson Ek som till vardags hör hemma i Färjestads organisation där han är en av J20-lagets nyckelspelare men nu ska 18-åringen få testa på seniorspel för första gången. Talangen är dessutom draftad av Anaheim vilket är ett bevis på att han är en lovande spelare med framtiden för sig.