Viktiga poäng på spel

Ikväll spelas tre intressanta matcher i Hockeyettan södra. Hög tid att snacka upp dessa. 
 
Vi börjar nere i de småländska skogarna där Vimmerby bjuder in Visby/Roma till kamp och det borde kunna bli en väldigt bra match. Hemmalaget har inlett Allettan på ett lovande sätt och ligger trea i tabellen, fyra poäng före Visby/Roma som inte riktigt lyckats fullt ut. Inför kvällens match har man dock förstärkt truppen i form av målvakten Ludvig Engsund som lånas in från allsvenska Oskarshamn, det får ses som en fin ersättare till Sammy Gustafsson som dragit på sig en skada. Trots det får nog Vimmerby ses som en förhandsfavorit, man brukar vara starka hemma i "tigerkulan" men då gäller det att man håller ett extra öga på gästernas Mikael Adamsson - en av seriens just nu målfarligaste spelare. 
 
Några mil norrut tar Väsby emot Hudiksvall och även det är ett möte som har goda förutsättningar att bli underhållande. Väsby stod för en fin säsong senast och gjorde bra ifrån sig i grundserien, men Allettan har inletts ganska svagt vilket gör att man är sist i den jämna tabellen (man har bara två poäng upp till sjätteplatsen). Gästerna har spelat desto bättre den senaste tiden, efter fyra matcher ligger man tvåa men har spelat två matcher mindre än ettan Huddinge. Om vi tar en titt på Hudiksvalls poängliga så toppas den, något oväntat, av Simon Lövgren som gjort fem poäng hittills. Fyra spelare har gjort två mål vardera, en av dessa är Adam Seydlitz som är laddad inför kvällens match. 
 Jag tror kommer bli en tajt tillställning mellan två bra lag. Väsby är ett lag som är bra i omställningarna och skickliga i Powerplay. Formen känns bra, jag tycker vi har blivit bättre för varje match vi spelat i den här serien, säger forwarden till bloggen. 
 
Hudiksvall är helt klart favorit i det här mötet men man får inte underskatta Väsby, laget har en förmåga att kunna skrälla och har dessutom förstärkt truppen i form av den rutinerade forwarden Fredric Korduner som lånas in från Viggebyholm. 29-åringen har tre säsonger i Väsbytröjan bakom sig och stod för 40 poäng i Hockeyettan så sent som förra vintern. En annan skicklig spelare för Hudiksvallsförsvaret att hålla ögonen på är Lubomir Fetkovic, centern inledde säsongen uppe i Asplöven men nu är 21-åringen, som debuterade i Slovakiens A-landslag förra säsongen, tillbaka i Väsby (där han gjorde succé förra säsongen). 
 
Inte så långt ifrån Vilundaparkens ishall hittar vi Björkängshallen, där Huddinge tar emot Nybro Vikings. Hemmalaget är, som tidigare nämnt, högst upp i tabellen efter att ha samlat ihop femton poäng på sex matcher. Man kommer senast från en övertygande 4-2 seger mot Kristianstad och är utan tvekan ett av hela Hockeyettans vassaste lag. Kvällens motståndare blixtrade till under vissa stunder av grundserien men Allettan har gått lite tyngre och känslan är att man kommer få det tufft. "Vikings" kommer dock senast från en seger på hemmaplan och den kanske gav lite positiv energi till laget.
 
I Huddinge hittar vi Patrik Kallmert som är poängmässigt bäst i båda Allettorna, 22-åringen som värvades in från Södertälje inför säsongen var bra redan under grundserien och är utan tvekan en av lagets viktigaste spelare. Honom kan det vara värt att spana lite extra på ikväll. 
 
Hur tror ni det går i kvällens matcher?