0

AHL-rutin till allsvenskan

Västervik förstärker offensiven med en meriterad spelare. 
 
Den senaste tiden har Västerviks IK gjort ett flertal värvningar från utlandet och idag har man gått ut med ytterligare en värvning från nordamerika. Den här gången föll valet på Darren Nowick som senast kommer från spel i ECHL-laget Kansas City Mavericks. 
- Darren är en rightad center som kan användas som forward. Han är bra på skridskorna och spelskicklig. Utbildad på College och visat att han kan producera poäng. Vi är nöjda att fått Darren på papper och hoppas han kommer att tillföra offensivt nästa säsong, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida. 
 
Nowick spelade collegehockey med Northern Michigan University Wild Cats. 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag hade bra koll på Nowick men tänkte ändå att vi skulle försöka gå igenom hur hans karriär varit hittills. Efter att ha spenderat fyra säsonger i collegeligan blev det spel i ECHL med Missouri Mavericks. Där noterades forwarden för 55 poäng på 80 matcher vilket gjorde att större klubbar fick upp ögonen för honom. Under säsongen 16/17 lånades han ut till AHL-laget Bridgeport Sound Tigers och den gångna säsongen inleddes med att spela drygt 20 matcher i Calgarys farmarlag men det blev även spel i Kansas City som håller till i ECHL och man kan säga att de är Calgarys tredjelag. 
 
I och med dagens värvning har Västervik fyra nordamerikanska spelare i sin trupp och man har dessutom en tjeckisk forward (något som inte är så vanligt i Hockeyallsvenskan). Noterbart är att Nowick tidigare spelat tillsammans med Kellen Jones som också kommer spela i Västervik den här säsongen. Jones har vi för övrigt en intervju på gång med så håll utkik här på bloggen! 
 
FAKTA: Darren Nowick 
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 178cm/84kg
Position: forward
Född: Long Beach, Kalifornien (USA)
Statistik 2017/18: 25 matcher, 6 poäng (2+4), 14 utvisningsminuter (Stockton Heat, AHL)
22 matcher, 15 poäng (6+9), 14 utvisningsminuter (Kansas City Mavericks, ECHL)
Meriter: 38 matcher i AHL, BCHL-mästare (2011). 
 
Vad tror du om Västerviks chanser att lyckas i vinter?