Allsvensk värvning av favoriten

Ett av Hockeyettans mest topptippade lag förstärker offensiven rejält. 
 
De senaste säsongerna har Kristianstad varit ett av lagen i serien som varit tydligast med att de vill nå Hockeyallsvenskan. I vintras räckte man inte till, det blev respass i sista playoffrundan mot Västerås och besvikelsen var stor. Sedan dess har det hänt en hel del, man har en ny tränarduo och en hel del nya spelare har anslutit. Efter en hel del rykten och spekulationer gick klubben under gårdagen ut med nyheten att Victor Löfstedt ska spela med dem den kommande säsongen, forwarden lämnar därmed allsvenska Oskarshamn. 
Victor är en producerande och kreativ spelare som gjort det mycket bra i allsvenskan under några säsonger, han har potential att vara en toppspelare i vår liga. Victor kommer att bli en viktig bricka i vår redan starka forwardsuppsättning och bidra med både rutin och kreativitet, säger tränaren Mikael Gath till klubbens hemsida. 
 
 Får Kristianstadspubliken en ny favorit i Löfstedt?
Foto: Thorleif Olsson 
 
Det här är utan tvekan en av sommarens hetaste värvningar, KIK får in en spelare som spenderat många säsonger på en högre nivå samtidigt som han är långt ifrån slut. 31-åringen spenderade flera säsonger på lägre nivå (bland annat i division tre med Lund) men efter två fina år i Olofström värvades han 2011 till Oskarshamn. Där har han gjort sex säsonger men forwarden har även hunnit med en sväng till Karlskrona där säsongen 14/15 spenderades. Den gångna säsongen noterades Löfstedt för 24 poäng på 53 matcher och vi kan nog förvänta oss en hel del poäng även i vinter. 
 
Sett till meriterna är det här en väldigt fin värvning, jag skulle säga att han är i samma klass med Markus Persson som nyligen skrev på för Borlänge och som också har många allsvenska matcher på sitt CV. I dagarna har Kristianstad även gått ut med att målvaktsprofilen Joel Gistedt valt att stanna i klubben och man har dessutom förstärkt backsidan i form av Rasmus Rundgren som senast kommer från en fin säsong i Borlänge. Det är inget snack om att KIK har ett av "ettans" starkaste spelarmaterial men man måste fortfarande lära sig att prestera när det gäller som mest. Något man inte riktigt gjort tidigare. 
 
FAKTA: Victor Löfstedt
Ålder: 31 år
Längd/Vikt: 175cm/76kg
Position: forward
Moderklubb: Trelleborgs IF
Statistik 2017/18: 53 matcher, 24 poäng (12+12), 12 utvisningsminuter (Oskarshamn)
Meriter: 342 allsvenska matcher, avancemang till SHL (14/15).