Allsvensk värvning av Huddinge

Hockeyettanlaget fortsätter att förstärka truppen. 
 
Den senaste tiden har Huddinge gått ut med ett flertal värvningar, så sent som igår presenterade Oliver Kandergård och idag är det dags för en ny spelare att visas upp för sina nya supportrar. Det är backen Robin Karlsson som ansluter från Hockeyallsvenskan där våren spenderades i Vita Hästen men nu är 23-åringen tillbaka i Hockeyettan. 
Robin som tagit kliv varje säsong besitter ett brett register, en väldigt allsidig back som är intensiv och följsam i försvarsarbetet men också spelskicklig och kreativ i det offensiva spelet. En spelare med helt rätt attityd och inställning till sin idrott, säger tränaren Fredrik Mälberg till klubbens hemsida. 
 
 Karlsson stod för en poäng på nio matcher i Vita Hästen under våren. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Karlsson är en spelare som jag har hyfsat bra koll på, jag såg honom en del när han värvades in till Vita Hästen och även om han inte riktigt lyckades ta en ordinarie plats där så är det en bra spelare. Det var väntat att han inte skulle stanna kvar i Norrköping och en till säsong i Hockeyettan känns ganska logisk. 23-åringen inledde den gångna säsongen i Väsby och där stod han för 23 poäng på 34 matcher innan han fick allsvenska ögon på sig. Tidigare har han spelat juniorhockey i AIK samt spenderat en säsong i den nordamerikanska ligan NAHL där han spelade i Fairbanks tillsammans med tre andra svenskar (bland annat Josef Ingman som spelar i Karlskrona). 
 
Den här värvningen är ett steg i rätt riktning för Huddinge och det är viktigt att man får till en bra backuppsättning som står pall även när det blåser. Förra säsongen hade man en av Hockeyettans starkaste trupper på pappret men i vinter lär den inte se riktigt lika imponerande ut. Men det är ute på isen det ska avgöras om det här blir säsongen då "talangfabriken" äntligen tar steget upp till eliten igen.