Han tar över KRIF

Nu står det klart vem som ska ta över rodret i Hockeyettanlaget. 
 
Redan i våras började det spekuleras i vem som skulle ta över som huvudtränare i KRIF efter att Per Ljusteräng lämnar för att ta sig an allsvenska Tingsryd. Det florerade en hel del namn men den senaste tiden har det stått klart att klubben haft ögonen på Charles Franzén och idag har värvningen bekräftats. 
Vi vill inte förändra, utan förfina. Det finns saker vi kan bli bättre på. Jag tycker att en svaghet hos en tränare många gånger kan vara att man bara har ett spelsätt att komma med, istället för att anpassa spelet till det lag man har, säger Franzén till klubbens hemsida. 
 
 Får KRIF-supportrarna anledning att jubla i vinter?
Foto: Alexander Viktorson
 
 
54-åringen kommer senast från uppdraget som tränare i Tranås som nådde playoff två i våras. Franzén har även haft en roll i Melbourne Ice som håller till i den australiska ligan och där han han tidigare även varit huvudtränare. Tränarkarriären tog fart i HV71's organisation där han hade ansvaret för klubbens J20-lag men 2006 tog han även Olofström och det var hans första uppdrag på seniornivå. Sedan dess har han hunnit med att träna lag som Oskarshamn och Östersund men han har även varit ute på ett utlandsäventyr i både Rumänien och Polen. 
 
Sett till meriterna är det här ett väldigt bra val, Franzén har lyckats relativt bra med Tranås och det känns som han fått ut ungefär det som laget kan klara av. I KRIF får han ett betydligt starkare lag att förfoga över och det ska bli intressant att se hur han kommer att lyckas med dem. Kraven på laget är höga och i nuläget rankas man som ett av Hockeyettans främsta lag. Lyckas man leva upp till det?