0

Nykomlingen förstärker offensiven

Kalmar fortsätter arbetet med att få ihop ett bra lag till säsongen. 
 
Trots att vi är mitt inne i sommaren jobbar nykomlingen intensivt med att bygga ett slagkraftigt lag och igår gick klubben ut med nyheten att man förstärker offensiven i form av Jesper Sellin. Forwarden kommer senast från spel i Hockeyettan med Skövde. 
Jesper är en offensiv spelare med bra händer och en riktigt vass skridskoåkning, skriver klubben på sin hemsida.
 
 Sellin spelade åtta matcher i kvalserien när Vita Hästen tog steget upp till Hockeyallsvenskan. 
Foto: Josefin Eriksson
 
 
Sellin är fostrad i Norrköpingsklubben Vita Hästen och tog sig från junior- till seniorlaget men 2014 var det dags att ta nästa steg. Det blev en flytt till Grästorp och där spenderades tre säsonger, han utvecklades för varje år som gick och värvades till Skövde där han noterades för 21 poäng på 43 matcher den gångna säsongen. Jag tog ett litet snack med 24-åringen för att se hur tankarna fick innan han bestämde sig för att flytta tillbaka till östkusten. 
Kalmar kändes som en seriös klubb som vill framåt. Dom satsar högt och har en bra framtidsvision. Jag har ingen jätte koll på Kalmar, men jag har vart där några gånger och tycker det verkar som en jätte trevlig stad, säger forwarden som går in på sin sjätte säsong i Hockeyettan. 
 
Det här känns som en väldigt bra värvning av Kalmar, man får in en spelskicklig forward som kommit långt men som fortfarande kan utvecklas och bli ännu bättre. Förhoppningsvis väljer man att ge honom ett stort förtroende i det offensiva spelet för det är där som han har sina främsta styrkor. Sellin säger själv att han vill bli en bättre målskytt så det kanske skulle vara klokt att ge honom chansen att spela i powerplay. Norrköpingssonen blir nu lagkamrat med Ludvig Martinsson, som han tidigare spelat med i Vita Hästen.  
 
FAKTA: Jesper Sellin 
Ålder: 24 år
Längd/Vikt: 172cm/74kg
Position: forward
Moderklubb: Vita Hästen
Statistik 2017/18: 43 matcher, 21 poäng (8+13), 32 utvisningsminuter (Skövde)
Meriter: Avancemang till Hockeyallsvenskan (2014), spel i TV-Pucken (2009), 122 poäng på 188 matcher i Hockeyettan (inklusive kvalspel). 
 
 
 
Ta gärna en titt på Nallebudet, bloggens senaste samarbetspartner!