Nykomlingskollen - del 3

Idag är det dags att ta en extra titt på ytterligare en av Hockeyettans nya bekantskaper. 
 
Nu är det ett par veckor sedan vi la lite extra fokus på Kiruna AIF och Kalmar men den här gången tar vi oss till huvudstaden. I den östra serien hittar vi nämligen en av hela Hockeyettans mest intressanta nykomlingar i form av Segeltorp. Efter många säsonger på lägre nivå är klubben i Hockeyettan (för första gången på åtminstone 25 år, det är lite svårt att hitta statistik som går längre tillbaka i tiden). Förra säsongen slutade laget tvåa i grundserien men höjde sig sedan ett snäpp när det var dags för kvalserien. En spelare som hade stor del i framgången var Nicklas Nilsson som vann kvalseriens poängliga men som det ser ut just nu kommer inte han spela med laget den här säsongen. Det kommer inte heller Markus Rickan göra, målvakten som stod i totalt 31 matcher den gångna säsongen. Trots det har Segeltorp en trupp som är väldigt stark, speciellt med tanke på att man är nykomlingar. 
 
Marcus Lissäng är en av Segeltorps bästa värvningar under sommaren. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Om vi börjar bakifrån så har målvaktssidan förstärkt med en spelare, man har värvat talangen Rasmus Hedström från Huddinge och han ska försöka slåss om speltiden med David Forsberg som förlängt sitt kontrakt. På backsidan har man en del starka spelare, inte minst Adam Hansen och Marcus Lissäng som också anslutit från "talangfabriken". Att värva från Huddinge verkar vara något av nykomlingens röda tråd, det kommer ni märka när vi tar en titt på lagets uppsättning med forwards. 
 
Just nu har Segeltorp fjorton forwards varav hela åtta har Huddinge som moderklubb, något som är väldigt anmärkningsvärt. Speciellt med tanke på att Huddinge själva bara har tre egna produkter i sin trupp. Nykomlingarna har en av östra seriens på pappret främsta forwardsbesättningar, spelare som Robin Sjörén och Gustav Björklund kommer göra stor nytta men det är utan tvekan Måns Krüger som är den hetaste värvningen. 26-åringen har gjort imponerande 284 poäng på 248 matcher i Hockeyettan (inklusive playoff och kvalspel) och har även testat på spel i både Hockeyallsvenskan och SHL. Skulle han hamna i rätt roll skulle han säkerligen kunna spela på en högre nivå i vinter så Segeltorp ska vara väldigt nöjda med sin värvning.  
 
Laget tränas av Mikael Österblom (som gör sin andra säsong i klubben) och han assisteras av Christopher From Björk som är relativt ny som ledare men som har närmare 150 allsvenska matcher på meritlistan. Det känns som att den duon har goda chanser att lyckas även den här säsongen, man har som sagt var en väldigt stark trupp och jag tror att lagets supportrar kommer kräva en hel del. Jag tänker inte sätta allt för höga krav på Segeltorp men känslan är att man borde kunna vara med och slåss om en allettanplats, det finns helt klart spelare som är bra nog för att kunna lyckas med det. 
 
Hur tror du att Segeltorp kommer lyckas den här säsongen?
 
1
Anonym

Skall bli kul att se hur det går för ”Torpet” i år. Segeltorp var på samma nivå några år i mitten på åttiotalet.