Nykomlingskollen - del 4

Idag fortsätter vi att kolla lite extra på de nya lagen i Hockeyettan. 
 
För några dagar sedan tog vi en extra titt på Segeltorp och det blev ett populärt inlägg, därför fortsätter vi idag med att syna Mörrum lite extra. Laget som efter ett par säsonger på lägre nivå är tillbaka i Hockeyettan igen. Förra säsongen vann man grundserien (fyra poäng före Kalmar) för att sedan sluta tvåa i kvalserien. Så sent som 2014 spelade Mörrum i allettan och hade profiler som Tommie Jamuelsson & Jens Svensson i laget men den här gången är det nya krafter som ska försöka göra att man lyckas. 
 
Den här säsongen får man klara sig utan Danil Kudashev i målet. 
Foto: Tove Dolff
 
 
I målet hoppas man mycket på Hampus Alexandersson som senast kommer från två bra säsonger i Tranås. 22-åringen har en hög potential, han kan bli väldigt bra och den här vintern kommer han verkligen få bekänna färg. Bland lagets backar är det fortsatt Dave Lindarv som det skiner mest kring, den offensive backen stod för hela 49 poäng förra säsongen och har ett helt gäng allsvenska matcher på sitt CV. Han blir minst lika viktig som Alexandersson i målet. Tillsammans med Fredrik Edvardsson kommer han få dra ett tungt lass i det defensiva spelet eftersom backbesättningen är relativt orutinerad. 
 
Om backsidan till stora delar är oprövad så finns det lite mer rutin bland lagets offensiva spelare. Marcus Eriksson går in på sin fjärde säsong i klubben och efter några år på lägre nivå ska han visa att han även kan producera i Hockeyettan. Sist 25-åringen spelade i serien blev det fem poäng på 34 matcher. Under slutet av förra säsongen förstärktes offensiven i form av Joakim Sydegård och det är viktigt att 29-åringen beslöt sig för att stanna kvar i laget. Forwarden har fem säsonger i Hockeyettan bakom sig och måste leverera om det ska bli en rolig säsong för nykomlingarna. En annan spelare som förväntas spela en viktig roll i GOIS den här säsongen är Tomas Rubes. Tjecken är invärvad från den franska högstaligan där han gjorde 52 poäng på 59 matcher och han har gjort en hel del poäng oavsett var han spelat. Det återstår om den trenden fortsätter även på svensk mark. 
 
Jämfört med tex Kalmar har man en ganska tunn trupp (åtminstone som det ser ut just nu) men i Tom Mäkitalo har man ett ess i rockärmen. 21-åringen har flera bra säsonger i SuperElit bakom sig och i vintras var han en av lagets absolut främsta spelare. Forwarden stod för totalt 56 poäng varav tolv kom i kvalserien vilket tyder på att han kan prestera även mot bättre motstånd. Något man även hoppas att återvändaren Malcolm Zander kommer göra. Den evige talangen har spenderat två säsonger uppe i norr men nu är 20-åringen tillbaka i moderklubben och nu börjar det bli dags att leva upp till hypen som skapades för några säsonger sedan. Lyckas han med det? 
 
Hur tror du att Mörrum kommer klara sig i den tuffa södra grundserien?