0

Redo för allsvenskan?

Ett av Hockeyettans främsta lag blir starkare för varje dag som går. 
 
Det finns en hel del lag i serien som har siktet inställt på Hockeyallsvenskan, många säger sig vara redo att ta klivet men det är högst oklart om de verkligen är det. Det är en sak att säga det i juli, en helt annan att faktiskt visa det på isen när våren närmar sig. Nere i Blekinge har KRIF jobbat hårt under försäsongen och nu börjar man få till ett så pass starkt lag att många sätter dem som favorit till att vinna den södra serien. De senaste dagarna har offensiven förstärkts ytterligare, först genom Filip Norman och nu senast i form av Niclas Lehmann som senast kommer från spel i Västerås. 
Jag förväntar mig att vi ska med och slåss i den absoluta toppen när det drar ihop sig. Jag spelade alla spelformer förra säsongen och ser mig som en bred och stabil spelare, men med klar tonvikt på offensiven, räknar med att vara ännu farligare framåt i år. Jag tar gärna en ledarroll både på och utanför isen, och bidrar med mina erfarenheter till att skapa en stark grupp, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Stefan Söder är tillbaka i KRIF-tröjan.
Foto: Alexander Viktorson 
 
Blekingelagets lagbygge är minst sagt imponerande, under sommaren har man lyckats locka tillbaka supporterfavoriten Stefan Söder samtidigt som man värvat Viktor Holmkvist från rivalen Kristianstad. I defensiven hoppas man mycket på Nicklas Sjölund som bland annat spelade tio matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen och på målvaktssidan har man lyckats behålla Oscar Malm. Han lär få en nyckelroll i vinter. 
 
Såhär ett par månader innan serien drar igång känns det som att KRIF har ett av Hockeyettans på pappret bästa lag men det återstår fortfarande en del jobb. Jag kan tycka att man skulle behöva ytterligare en bra back och sedan vore det naturligtvis roligt om man kunde komma överens med Andreas Nordfeldt om att förlänga hans kontrakt. Forwarden har fortfarande mycket att ge och kommer från en av sina bästa säsonger. Det viktigaste är att hitta en ny huvudtränare och siktet verkar vara inställt på Charles Franzén som tränat klubbar som Oskarshamn och Tranås men som även jobbat nere i Australien tillsammans med Melbourne Ice.
 
Det är för tidigt att säga att KRIF är redo att ta steget upp men man har ett tillräckligt starkt lag för att iallafall vara med och slåss om en plats i kvalserien. Om skador, formtoppar & playofflottningar är på deras sida.