0

Tema: Spetsvärvningar

Flera Hockeyettanlag har förstärkt sina trupper med spelare som man hoppas ska ha en extra viktig roll den kommande säsongen. I det här inlägget tänkte jag ta en titt på några av dem. 
 
Vi börjar ute på Gotland där Visby/Roma värvat en del intressanta spelare. För ett par dagar sedan gick de ut med nyheten att man knytit till sig Zane Jones som spenderar sommaren i Australien. Kanadensaren har fina WHL-meriter bakom sig och förra säsongen stod han för sexton mål på 28 matcher i Sollentuna. 24-åringen är stor och stark och borde kunna göra stor nytta i sitt nya lag. Det är värt att notera att Zane är släkt med NHL-legendaren Lanny Mcdonald och de båda har fått smak för att odla mustache. Kanadensaren har potential att bli en riktig publikfavorit ute på ön. 
 
Jones spenderar sommaren i ett av Australiens främsta lag, Newcastle Northstars. 
 
Borlänge har varit ett av Hockeyettans mest stabila topplag de senaste säsongerna och nu börjar det bli dags att ta laget på allvar. Klubben sägs ha siktet inställt på avancemang och i dagarna vann man dragkampen om Markus Persson. Forwarden värvas in med över 200 allsvenska matcher på meritlistan och han kommer senast från spel i Oskarshamn där han stod för elva poäng på 25 matcher. 28-åringen debuterade i allsvenskan redan 2007 och har sedan dess hunnit representera klubbar som Västerås och Södertälje. 
 
Persson har även spelat en hel del i Hockeyettan, säsongen 11/12 stod han för hela 70 poäng på 41 matcher i Hudiksvall och för några år sedan hade han en nyckelroll när Tingsryd tog klivet upp till Hockeyallsvenskan. Det är inget snack om att det här är en värvning av högsta klass och Borlänge får in en riktigt skicklig spelare som ska ha en stor roll i det offensiva spelet. Det som är extra imponerande är att man värvar en så pass rutinerad spelare som ändå är relativt ung, Persson borde ha många säsonger kvar i kroppen.  
 
Vi rundar av med ett par värvningar som ser ut att ske men som ännu inte är bekräftade. Vi inleder uppe i Kiruna där IF ser ut att förstärka offensiven med ett bekant ansikte. Det handlar om forwarden Heikki Puustinen som avslutade säsongen i Boden men som inledde den i Kiruna där han stod för 19 poäng på 29 matcher. 31-åringen är en spelare som i sina bästa stunder håller hög klass och det känns som att Kiruna skulle ha nytta av att få tillbaka forwarden. Det gäller att stå starka inför hösten och vinterns derbyn mot rivalen Kiruna AIF som är nykomlingar i serien. 
 
Det finns en spelare som det ryktats en hel del om de senaste veckorna. Det är backen Daniel Josefsson som fått flera klubbars ögon på sig. Den rutinerade backen har spenderat de tre senaste säsongerna i Vita Hästen och har över 300 SHL-matcher på meritlistan men nu sägs en flytt till Hockeyettan vara nära. Moderklubben Tranås har varit ett tänkbart alternativ men på sistone har HC Dalen seglat ut som en utmanare och det ska bli väldigt intressant att se vem som vinner dragkampen om 36-åringen som har tre landskamper på sitt CV. Värt att notera är att Josefsson faktiskt spelat allsvensk hockey i Tranås, det skedde under säsongen 00/01 dit han var utlånad från HV71.