Tingsryd förstärker offensiven

Det allsvenska laget värvar en spelare från konkurrenten. 
 
Tingsryd har kommit en bra bit på sitt lagbygge och under gårdagen blev det tillslut klart att man förstärker truppen i form av Daniel Ljunggren, en spelare det ryktats en hel del kring den senaste tiden. Forwarden kommer senast från spel i Almtuna men har tidigare även testat på spel i Hockeyettan med KRIF. 
Jag har sett Daniel några säsonger och han är en riktigt bra center, klok och skicklig i båda riktningarna. Med sin spelstil kommer han att göra sina medspelare bättre, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smålandsposten.
 
 Ljunggren har spenderat de tre senaste säsongerna i Uppsala med Almtuna. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är ingen större överraskning att Ljunggren ansluter till Tingsryd, det har snackats mycket om den här övergången men förmodligen var de tvungna att vänta till ett speciellt datum innan det kunde bli officiellt. TAIF får in en ung men ändå relativt rutinerad spelare som har hållit en bra och jämn nivå under sina år i Hockeyallsvenskan. I vintras stod 24-åringen för tio mål och totalt 26 poäng på 57 matcher och vi kan nog förvänta oss något liknande även i fortsättningen. Noterbart är att Ljunggren även testat på spel i SHL, hans fina prestationer i Brynäs J20-lag gjorde att han fick chansen att göra totalt 29 matcher i SHL innan Almtuna värvade honom för ungefär fyra år sedan. 
 
Tingsryd har även gått ut med nyheten att man förlänger kontraktet med målvakten Andreas Ljunggren. 22-åringen stod för en fullt godkänt allsvensk debutsäsong och kommer förmodligen vara klubbens andraval i kassen eftersom man värvat in Tex Williamsson, en av ligans bästa på positionen den gångna säsongen. Det känns som att Tingsryd har potential att lyckas bra den här säsongen, man har värvat in en del intressanta namn och jag är extra nyfiken på att se vilka steg framåt som Filip Ahl kan ta. Forwarden stod för 15 poäng på 29 matcher i BIK Karlskoga förra säsongen men det blev även femton matcher i SHL med Örebro och det finns potential att på sikt bli en spelare för en högre nivå än Hockeyallsvenskan. 
 
Hur tror du Tingsryd kommer lyckas i vinter?