0

Tingsryd värvar dubbelt

Det allsvenska laget breddar truppen ytterligare. 
 
Jag sa det redan för ett par dagar sedan. Tingsryd har något intressant på gång. Idag har klubben gått ut med inte mindre än två värvningar. En på backsidan och en som är tänkt att spetsa till offensiven. Valet föll på backen Rasmus Bengtsson samt forwarden Joachim Nermark
Joachim är en grym lagspelare. Han är skicklig oavsett i vilken ände av banan han befinner sig i. vi får in en nyttig spelare med bra kvalitet, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smålandsposten. 
 
 Nermark stod för sexton poäng på 46 matcher i Vita Hästen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här känns som två bra värvningar. Bengtsson kommer senast från spel i BIK Karlskoga där de två senaste vintrarna spenderats men 25-åringen har även ett förlutet i ett flertal andra allsvenska klubbar. Totalt har backen spelat 281 matcher vilket resulterat i 57 poäng. Den gångna säsongen noterades han för tolv poäng på 49 spelade matcher. Joachim Nermark har också spelat en hel del i serien, senast i Norrköpingslaget Vita Hästen där säsongen 15/16 spenderades. 25-åringen har tidigare spelat i bland annat Rögle och Asplöven men kommer senast från spel i norska Sparta Sarpsborg där han stod för 20 poäng på 49 matcher. Forwarden har dessutom hunnit med att spela en del i SHL, det blev faktiskt en bra bit över hundra matcher i Linköpingströjan innan flytten till Asplöven för ungefär fyra år sedan. 
 
Om det finns några Tingsrydssupportrar här som vill ha lite bättre koll på Nermark så tipsar jag om det här reportaget som John Senewiratne gjorde för ett par år sedan. Håll till godo!