Allsvensk rutin till Väsby

Hockeyettanlaget förstärker offensiven med en lovande spelare. 
 
Väsby har för vana att vara väldigt kvicka med sitt lagbygge och den här sommaren är inget undantag. Redan i början av Juni är stora delar av truppen spikad och igår gick klubben ut med sin senaste värvning. Den här gången var fokuset på offensiven och man har valt att förstärka forwardsuppsättningen i form av Felix Lööv som senast kommer från spel i Wings. 
- Felix är en tvåvägsforward som trots sin unga ålder byggt på sig en del seniorrutin – både genom spel i Hockeyallsvenskan men även i Hockeyettan senaste säsongen. Där gjorde han starka avtryck på oss och han kommer bidra med sitt ansvarstagande över hela banan men även spetsa till oss framåt. Felix är också en bra tekare vilket är ett stort plus. Det ska bli spännande att följa hans framfart i Norrorts bästa hockeylag, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida. 
 
Väsby hoppas att Lööv ska spetsa till lagets offensiv. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här känns som en bra värvning av "vilda Väsby" som får in en lovande spelare med hög potential. 21-åringen kommer senast från en relativt stark säsong där han noterades för 30 poäng på 43 matcher. Forwarden är fostrad i Arlanda men har fått mycket av sin utbildning inom hockeyn i Almtuna, där stod han bland annat för imponerande 46 poäng på 26 matcher i J20-laget under säsongen 15/16. Löövs insatser i klubbens juniorlag gjorde att han även fick chansen med de stora killarna, under samma säsong blev det totalt 29 matcher i Hockeyallsvenskan och året som följde blev det ytterligare 17 matcher i A-laget. 
 
I och med värvningen har Väsby 19 spelare i sin trupp och man har därmed kommit en bra bit på sitt arbete inför säsongen som väntar. Klubben fortsätter att satsa på relativt unga spelare och man har dessutom förstärkt på ett intressant sätt. Under förra säsongen återvände Lubomir Fetkovic från Asplöven och 22-åringen är utan tvekan en spelare som man hoppas ska få en nyckelroll i vinter. Senast slovaken spenderade en hel säsong i laget blev det 36 poäng på 44 matcher. En hel del ser positivt ut men något som är negativt är att både poängkungen och skyttekungen har lämnat laget, både Jacob Lundin och Andreas Maier ska fortsätta sina karriärer i Huddinge. Hur mycket kommer det påverka Väsby den här säsongen?