Allsvensk värvning av doldislaget

Arboga förstärker truppen med en meriterad spelare. 
 
För lite drygt tio år sedan spelade Arboga i Hockeyallsvenskan men 2007 blev de ekonomiska problemen så pass stora att laget fick starta om i division 1. Sedan dess har man spenderat flera säsonger i botten av Hockeyettan men det har även blivit en säsong i division 2. I vintras slutade laget elva i grundserien och det krävdes kvalspel för att behålla sin plats i Hockeyettan. Sedan säsongen tog slut har en hel del hänt och igår gick klubben ut med nyheten att backen Albin Johansson kommer spela i den blåa tröjan till hösten. 
- IFK är jättenöjda med att kunna knyta till sig en så meriterad spelare som fortfarande är på väg uppåt i karriären och alltid vill framåt, skriver klubben på sin instagram. 
 
Johansson kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med AIK, i vintras blev det totalt 55 matcher vilket resulterade i fem poäng men 22-åringen har tidigare även spelat i serien med både Mora och Västerås. Publiken i Rasta Arena (Arbogas hemmaplan) minns säkert backen från säsongen 2016/17 då han var lagkapten och nu är han alltså tillbaka. 
 
Vi ska inte sätta allt för höga krav på laget men det känns ändå som att man har chansen att göra det lite bättre den kommande säsongen. Johansson är utan tvekan en skicklig spelare och för ett par dagar sedan förstärktes defensiven även med Martin Vaakanainen som också har ett förlutet i klubben. Man har dessutom lyckats spetsa till offensiven med både Romans Semjonovs och Alexander Kovalonok. Två spelare som tidigare varit publikfavoriter och som borde kunna göra stor nytta i vinter. 
 
FAKTA: Albin Johansson 
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 182cm/90kg
Position: back
Moderklubb: Örebro IS
Statistik 2017/18: 55 matcher, 5 poäng (0+5), 18 utvisningsminuter (AIK)
Meriter: 68 allsvenska matcher.