0

Dubbla värvningar av Borlänge

Hockeyettanlaget förstärker på flera fronter. 
 
Trots att vi bara är inne i början av Juni har Borlänge mer eller mindre gjort klart sitt arbete inför den kommande säsongen. Idag gick man ut med sina (förmodligen) två sista värvningar, en på backsidan och en som ska ska försöka göra lagets offensiv ännu bättre. Det handlar om backen Marcus Lundberg och forwarden Mats Hjort som ansluter till Dalarna. 
 
Hjort (20) spelade i Hudiksvall den gångna säsongen. 
Foto: Peter Scott 
 
 
Lundberg kommer senast från spel i HC Dalen men han har även spelat i Södertälje där det bland annat blev tre matcher i Hockeyallsvenskan under säsongen 14/15. Den gångna säsongen stod 22-åringen för nio poäng på 40 matcher och det känns som att han har sina främsta styrkor i defensiven. Mats Hjort är däremot en mer utpräglad offensiv spelare, något han visat i flera olika klubbar. 27-åringen som är fostrad i Ore stor bland annat för 34 poäng på 37 matcher i Åker/Strängnäs säsongen 12/13. Sedan dess har det även blivit en säsong i Hockeyallsvenskan med Mora men i vintras spelade han med Hudiksvall och där noterades han för 17 poäng på 38 matcher. 
 
För Hjorts del blir det andra besöket i Borlänge, under säsongen 15/16 gjorde han 17 matcher i klubben som utlånad från Mora. I och med dagens förstärkningar har Hockeyettanlaget en mer eller mindre fylld trupp där vi bland annat hittar Petter Mäkitalo som värvats in från Piteå där han gjort många fina insatser under de två senaste vintrarna. På backsidan hoppas man mycket på Sebastian Björnstad som inledde förra säsongen i Leksand och mellan stolparna lär Henrik Edström, nyförvärvet från Kiruna, få ett stort förtroende. Kan han hjälpa laget att nå kvalserien för tredje gången de fyra senaste åren?