Forwarden stannar i norr

Östersund har lagt nästa pusselbit i sitt lagbygge. 
 
Midsommar närmar sig och vi börjar även närma oss den perioden då allt fler av lagen i Hockeyettan fastställer sina trupper. Vissa är mer eller mindre klara medan andra har en hel del arbete som återstår. Uppe i Östersund har man kommit en bra bit och under gårdagen gick klubben ut med nyheten att man förlängt kontraktet med Tony Söderman. Forwarden gjorde i vintras sin första säsong i klubben och då noterades han för 16 poäng på 31 matcher. 
 
Söderman är bara 25 år gammal men har redan hunnit med att spela i flera topplag på den här nivån men han har även spelat allsvenska hockey, dels i Sundsvall men även i Mora. Forwarden kommer inte direkt från sin bästa säsong i karriären men det finns utrymme för förbättring och han har en hel del potential. För några säsonger sedan var han en av Mariestads främsta spelare och nu hoppas Östersund att han ska ta ett steg i rätt riktning och även bli en viktig (eller rättare sagt viktigare) spelare även för dem. 
 
Nyheten gör att Östersund har 20 spelare i sin trupp och man borde därför vara mer eller mindre klara med sitt lagbygge. Det enda som egentligen behöver förstärkas är backsidan, där har man bara sex spelare och det är i minsta laget men det återstår fortfarande ett par månader innan truppen "måste" vara spikad. Under sommaren har man förstärkt med spelare som Petter Runesson och inte minst Johan Skiöld som gör att kommer gå in i hösten med ett relativt starkt lag. Känslan är att Östersund borde kunna vara med och slåss om en plats i allettan även den här säsongen. 
 
Hur bra tror du Östersund lyckas i vinter?
 
1
Anonym

Tror serieseger i HockeyEttan Norra, sedan tar de sig till Play Off 2 och åker ut där :)