0

Forwardslöftet flyttar vidare

Kristianstad förstärker truppen med ett spännande namn. 
 
Det är inget snack om att KIK är ett av lagen i Hockeyettan som kommer gå in i nästa säsong med högst förväntningar på sig. Redan förra säsongen snackades det om allsvenskan och även om man misslyckades kommer nog en hel del att hoppas på att det kommer gå vägen den här gången. Truppen ser redan stark ut och under gårdagen gick man ut med en värvning som ger mersmak. Det är forwarden Victor Laz som är klar för spel i den gröna tröjan, han kommer senast från en sejour hos seriekollegorna KRIF men det här blir första säsongen som inleds i Hockeyettan. 
Min förhoppning är att Victor kommer vara en toppspelare i Hockeyettan. Med en bra sommar och med ett gott självförtroende har han möjlighet att bli en av våra publikfavoriter, säger tränaren Mikael Gath till klubbens hemsida. 
 
 Kristianstadspubliken får en ny spelare att heja på. 
Foto: Thorleif Olsson
 
Gath, som både är sportchef & tränare i Kristianstad, borde ha bra koll på sin senaste värvning. Han tränade nämligen Rögles juniorlag samtidigt som Laz var där och det var just där som hans karriär tog fart. Efter att ha gjort fina insatser med J20-laget fick han chansen att debutera i SHL och där gjorde han två poäng i sin första match. Framtiden såg ljus ut men sedan missade han en hel säsong och efter det blev det en flytt till Tingsryd. Där lyckades forwarden inte behålla sin plats, efter att ha spelat 19 matcher lånades han ut till KRIF där säsongen rundades av med att göra en poäng på tolv matcher. 
 
Trots en strulig säsong känns det här som en bra värvning, 21-åringen från Ronneby kan få chansen att landa på en och samma plats vilket säkert kan ge lite lugn och ro. Det är inget snack om att han är lovande och Hockeyettan känns som helt rätt ställe att få en nystart på. 
 
Samtidigt som Laz lämnar KRIF för spel i Kristianstad ryktas Viktor Holmkvist göra det omvända. Det är div1hockey.com som rapporterar om att forwarden lutar åt att göra en flytt några mil österut. Att spelare byter från ett tippat topplag till ett annat är bara roligt och det ger lite extra hetta till säsongen som står för dörren.