0

Forwardstalang till Boden

Hockeyettanlaget förstärker offensiven med en lovande spelare. 
 
Boden fortsätter med sitt arbete inför säsongen som närmar sig och idag har klubben gått ut med sin senaste värvning. Den här gången blev det fokus på den offensiva sidan, det är nämligen forwarden Jesper Juntto som ansluter till laget. Juntto kommer senast från spel i Luleås organisation där det främst blivit spel i J20-laget. 
I grunden en Haparandakille som gått genom Luleå hockey. Avslutade riktigt bra förra säsongen framförallt i 
slutspelet. Bra skridskoåkare med bra blick, säger sportchefen Rolf Nilsson i klubbens pressmeddelande. 
 
Den lovande forwarden kommer som sagt var från Luleås juniorlag men han ändå skaffat en del erfarenhet på seniornivå, förra säsongen var han tex utlånad till Asplöven där det blev fem matcher. 19-åringen har även gjort ett inhopp med Luleås seniorlag i SHL så han borde ändå vara relativt förberedd inför flytten till Boden. 
 
Värvningen gör att laget har 21 spelare i sin trupp och man är därmed ett av lagen i serien som kommit längst med sitt lagbygge. Det enda som återstår är att få in ytterligare någon back, i nuläget har man bara sex stycken och det är i tunnaste laget. På forwardssidan har man däremot tolv lirare och det borde räcka för att ta sig igenom grundserien på ett bra sätt. 
 
FAKTA: Jesper Juntto 
Ålder: 19 år
Längd/Vikt: 167cm/75kg
Position: forward
Moderklubb: Asplöven HC
Statistik 2017/18: 51 matcher, 20 poäng (11+9), 10 utvisningsminuter (Luleås J20-lag)
5 matcher, 0 poäng (0+0), 2 utvisningsminuter (Asplöven)
Meriter: 1 SHL-match, brons i TV-Pucken.