0

Forwardstalang till Lindlöven

Hockeyettanlaget förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Lindlöven är mer eller mindre klara med sitt lagbygge och igår la man en av de avslutande pusselbitarna. Den här gången var det fokus på offensiven, man skrev nämligen kontrakt med forwardstalangen Erik Broman. 21-åringen kommer senast från spel i Valbo men han tillhörde allsvenska Almtuna den gångna säsongen. 
- Vi tror att Erik kommer att kliva in i seniorkostymen ytterligare under kommande säsong och vi hoppas att han ska bli ett utropstecken i vinter. Vi är mycket glada att Erik har valt att komma till oss för att ta nästa steg i sin karriär, säger tränaren Jens Brändström till klubbens hemsida. 
 
Foto: Johnny Anderson 
 
Broman kommer senast från en händelserik säsong där det blev spel i flera olika klubbar. I Maj förra året värvades han till Almtuna men när säsongen sedan skulle ta fart blev talangen utlånad till Visby/Roma. Där noterades han för sex poäng på 21 matcher innan flyttlasset gick vidare till Valbo där säsongen rundades av med ytterligare sexton matcher vilket resulterade i tre poäng. Anledningen till att Almtuna värvade honom är förmodligen den starka säsongen 16/17 då han var lagkapten i Brynäs J20-lag men även fick göra totalt 18 matcher med A-laget i SHL. 
 
I och med värvningen ser Lindlöven ut att vara näst intill klara med sitt arbete inför säsongen, man har tolv forwards och tre målvakter men det kan nog fortfarande behöver ytterligare någon back. I målet hittar vi Sammy Gustafsson och han borde bli en av lagets nyckelspelare i vinter. Den rutinerade keepern kommer senast från spel i Visby/Roma men har tidigare spelat i klubbar som Kiruna och Sundsvall. Men om Gustafsson skulle få problem kan Lindlövenpubliken vara lugna, man har nämligen en väldigt lovande målvakt i 19-åringen Isak Mantler som redan i vintras visade att han kan bli något extra. 
 
I offensiven är det mesta sig likt, Max Lalander kommer fortsatt att ha en nyckelroll men det känns ändå som att man kommer få det svårt att överträffa förra säsongen då man slutade tvåa i den västra grundserien.