Gripen förstärker offensiven

Nyköpingslaget förstärker truppen. 
 
Gripen stod för en fullt godkänd debutsäsong i Hockeyettan och nu gör man sig redo för det tuffa andra året i serien. Hittills har man kommit en bra bit på sitt lagbygge och idag har två nya spelare skrivit kontrakt med klubben. Det handlar om forwarden Marcus Lindblom och backen Pontus Broeng
- Sportgruppen är mycket nöjda över att få in ytterligare två välskolade killar med viktig rutin och spetskvalitér till truppen. Vi hälsar Marcus & Pontus varmt välkomna till Nyköping, skriver klubben på sin hemsida. 
 
 Lindblom (19) går in i sin fjärde seniorsäsong. 
Foto: Peter Scott
 
Det här är två intressanta värvningar. Båda spelarna känner varandra väl eftersom de inledde den gångna säsongen tillsammans i Valbo. Där stod Broeng för 20 poäng på 36 matcher vilket är en rejäl förbättning jämfört med året innan då han spelade i Borlänge. Han är fostrad i Brynäs organisation och där tog han bland annat J18 SM-guld säsongen 12/13. Det här blir 22-åringens fjärde säsong på seniornivå och andra i den östra serien. 
 
Broeng är långt ifrån en dålig spelare, tvärtom, men av dagens värvningar känns ändå den av Marcus Lindblom som den bästa. Forwarden var lagkapten i Valbo den gångna säsongen och stod för 29 poäng på 36 matcher vilket gjorde att andra klubbar fick upp ögonen för honom. Valet föll tillslut på Västervik och där rundades säsongen av med att spela 20 matcher vilket resulterade i ett mål och två assist. 23-åringen från Gävle tog, precis som Broeng, J18 Guld i Brynäs men han fick även chansen att spela fyra matcher med A-laget i SHL. Han har även hunnit med att spela ett par matcher i Almtuna och säsongen 15/16 spenderades nere i Mörrum där han stod för 20 poäng på 46 matcher. 
 
I och med dagens värvningar har Gripen en trupp som innehåller totalt 21 spelare varav tretton är forwards. Det finns fortfarande ett par lediga platser på backsidan och där gäller det att få in åtminstone en rutinerad spelare. Som det ser ut just nu är samtliga backar födda på 90-talet och ett par av dem känns inte riktigt helt redo att ha en bärande roll på den här nivån. Det ryktas att klubben vill förlänga med Gustav Berlin men han dras med en skada som gör att de vill avvakta en aning innan man tar ett slutgiltigt beslut.