Guts förstärker offensiven

Norrköpingslaget fortsätter att spetsa till sitt lag inför säsongen. 
 
I Norrköping kretsar det mesta kring Vita Hästen, stadens allsvenska hockeylag som har en lång och rik historia. Men det finns även ett till lag som också vill ta för sig, IK Guts sliter visserligen på i Hockeytrean men man ser ut att ha något lovande på gång och under dagen har man gått ut med sin senaste värvning. Den här gången är det forwardssidan som förstärks i form av Robin Mendelsohn som ansluter från Olofström. 
Vi har fått bra referenser på Robin och vi ser fram emot att välkomna honom tillsammans med vår Kanadensiska målvakt Adrian Soun. Robin är född -90 vilket ger oss en hel del rutin. En center/ytter som har visat gång på gång att han kan producera i HockeyTvåan, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Kanadensaren flyttade till Sverige 2013 för att spela i Hockeytvåan med Arboga, där stod han för 41 poäng på 35 matcher innan karriären skulle fortsätta i Hofors. Sedan dess har det även blivit spel i Trollhättan men vintern spenderades som sagt var i Olofström och där noterades 27-åringen för 21 poäng på 46 matcher. Det kanske inte låter jätteimponerande men vi ska ta med i beräkningen att det var i en division över den som han nu kommer spela i. 
 
 Jonatan Arildsson kan gå mot en trevlig säsong i den rödvita tröjan. 
Foto: Benjamin Lindkvist
 
Sett till hur lagbygget ser ut i nuläget känns det som att IK Guts kommer kunna lyckas relativt bra när säsongen drar igång, man har behållit många av sina nyckelspelare samtidigt som några nya intressanta namn tillkommit. Bland lagets nya spelare skulle jag vilja lyfta fram Emil Rooth lite extra. 22-åringen har spenderat de tre senaste säsongerna i Hockeyettan med Lindlöven men han har även ett tidigare förlutet inom Norrköpingshockeyn. 2011-15 spenderades i Vita Hästens olika juniorlag men han fick även chansen att göra 15 matcher med A-laget i Hockeyallsvenskan. Där har vi en spelare som borde kunna producera en hel del poäng i vinter. 
 
Sedan tidigare finns något av en röd tråd i laget, man är nämligen bra på att ta vara på de lokala talangerna. Eftersom klubben är relativt ung finns det inte många egna produkter men man har flera spelare som är fostrade i Vita Hästen. Bland dem hittar vi Filip Stensson, 22-åringen har precis som Rooth känt på spel i Hockeyallsvenskan men 16/17 blev det spel i WSHL-laget Ontario Avalanche. Inför förra säsongen värvades han av Guts och där skulle han göra stor succé, forwarden stod bland annat för 21 mål och han vann den interna poängligan i överlägsen stil. Att klubben använder sig av spelare från trakten är nödvändigt för att på sikt få ett ökat intresse, lokala talanger är alltid lite extra lockande att titta på. 
 
Det är svårt att säga hur det kommer gå för laget den kommande säsongen men man borde ha goda chanser att nå långt, backen Jonatan Arildsson kommer fortsatt att ha en nyckelroll och vi kan nog förvänta oss ytterligare några fina förstärkningar innan seriespelet drar igång. Kan det här bli säsongen då laget äntligen lyckas fullt ut?