KRIF förstärker defensiven

Blekingelaget lägger nästa pusselbit i sitt lagbygge. 
 
Sett till de senaste säsongerna är KRIF ett av Hockeyettans stabilaste topplag. Klubben har gjort stora framsteg sedan avancemanget från tvåan 2011 och man har bland annat nått den allsvenska kvalserien vid två tillfällen. Den gångna säsongen åkte man snöpligt ut i playoffspelets tredje runda så vi kan räkna med att det är ett revanschsuget lag som ger sig ut på isen i höst. För att lyckas nå ännu längre behöver man förstärka sin trupp och det är precis det man gjort. Idag gick klubben ut med värvningen av backen Eric Backman som ansluter från Huddinge. 
Jag vet att klubben har höga målsättningar och satsar mot toppen. Vet att det är ett jäkla tryck i arenan när jag mött KRIF och att dem alltid varit med i toppen. Vi ska vara med och kriga om plaster upp till allsvenskan. Jag hoppas kunna bidra och få ut allt av mitt spel och vara en viktig röst i omklädningsrummet, säger backen till klubbens hemsida. 
 
Trots att Backman bara är 25 år känns det som han har varit med hur länge som helst. Genombrottet kom under säsongen 13/14 då han bland annat stod för 23 poäng på 45 matcher i Västervik. Södertäljesonen skulle sedan vara med och spela upp laget till Hockeyallsvenskan men han valde sedan att fortsätta karriären i Norge. I Manglerud blev det dock bara 27 matcher, sedan var han tillbaka i Sverige igen men den här gången för att spela i Kristianstad. 
 
Efter lite drygt en halv säsong i KIK-tröjan flyttade Backman till Huddinge och det är alltså där han senast kommer från spel i, den gångna vintern noterades han för 16 poäng på 48 matcher, varav tolv av matcherna var i kvalspelet till Hockeyallsvenskan. 
 
Det här är en bra förstärkning av KRIF och det är ännu ett bevis på att laget har höga målsättningar med den kommande säsongen. Allt annat än en plats bland de fem främsta i grundserien vore ett rejält misslyckande. 
 
FAKTA: Eric Backman
Ålder: 25 år
Längd/Vikt: 178cm/81kg
Position: back
Moderklubb: Södertälje SK
Statistik 2017/18: 48 matcher, 16 poäng (3+13), 42 utvisningsminuter (Huddinge)
Meriter: Avancemang till Hockeyallsvenskan (15/16), 27 matcher i den norska högstaligan.