0

Målskytt till Dalen

Hockeyettanlaget förstärker offensiven rejält. 
 
De senaste säsongerna har HC Dalen tagit kliv i rätt riktning, i vintras slutade man överraskande femma i den södra grundserien och en stark vår gjorde att man tog sig till playoff för första gången. Målsättningen ser ut att fortsätta att göra framsteg och igår gjorde man en värvning som förstärker lagets offensiv. Det är ingen mindre än Jonathan Tholander som återvänder till klubben. 
Vi får in en kille som är snabb på skridskorna, som har ett bra skott – och som alltid gör mål. Nu har han varit ute på en resa under några år, och det känns väldigt bra att Jonathan nu väljer att komma tillbaka till Dalen efter att ha haft en bra utveckling på annat håll, säger tränaren Per Gustafsson till klubbens hemsida. 
 
 Tholander kommer senast från spel i Vita Hästen. 
Foto: Johnny Anderson
 
 
Det här får ses som en väldigt bra värvning, i Tholander får man en bra ersättare till Daniel Håkansson som flyttat till Kristianstad. 25-åringen kommer senast från en säsong i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen, en säsong där han inte riktigt fick spelet att stämma (samtidigt som han kanske inte riktigt hamnade i rätt omgivning) men det är inget snack om att forwarden har det som krävs för att på sikt på en ordinarie spelare på den nivån. 
 
Under säsongen 2011/12 gjorde Tholander så pass bra ifrån sig i HV71:s J20-lag att han även fick chansen att spela totalt 21 matcher i SHL och säsongen som följde blev det även några matcher i Hockeyallsvenskan med Tingsryd. Dalenpubliken minns säkerligen forwarden från vintern 14/15 då han stod för 19 poäng på 35 matcher, sedan dess har han spelat i Piteå och Östersund (där han stod för 30 mål på 39 matcher). Det är just målskyttet som är Tholanders främsta styrka, hamnar han i rätt omgivning kan han förmodligen göra en hel del nytta och han lär bli en viktig spelare i jakten på att nå Allettan. Något som kommer bli extra svårt eftersom Troja-Ljungby är tillbaka i serien. 
 
FAKTA: Jonathan Tholander
Ålder: 25 år 
Längd/Vikt: 171cm/79kg
Position: forward
Moderklubb: HV71
Statistik 2017/18: 45 matcher, 12 poäng (6+6), 2 utvisningsminuter (Vita Hästen)
Meriter: 21 SHL-matcher, 49 allsvenska matcher.