0

Målskytt till Södertälje

SSK vann dragkampen om målskytten. 
 
Den här våren och sommaren ser ut att bli väldigt händelserik för Södertäljes del. Sedan säsongen tog slut har man bland annat tappat Jonas Liwing till Västerås samtidigt som publikfavoriten Fredric Weigel flyttar till AIK. Idag har man dock gått ut med en värvning som gör att lagets supportrar kanske får en ny favorit. Det är dansken Nicolai Meyer som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.
Nicolai är en mönsterbrytare offensivt, både som målskytt och framspelare. Något han visat i Danmark tidigare, liksom i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. Vi tror han kommer att passa bra in i gruppen på flera sätt säger tränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida. 
 
 Meyer gör sig redo för spel i sin fjärde allsvenska klubb. 
Foto: Johnny Anderson
 
Meyer kommer senast från spel i Troja-Ljungby där han stod för en väldigt bra säsong. 24-åringen från Fredrikshamn stod för 19 mål på 52 matcher i grundserien och i kvalserien blev det nio fullträffar på tio matcher. Trots alla hans mål lyckades inte laget hålla sig kvar och dragkampen om dansken kunde börja. Flera lag verkade vara intresserade av honom men valet föll alltså på Södertälje, där han ska försöka ersätta Thomas Valkvae Olsen som gjorde 23 mål i vintras. Eftersom SSK även tappat Christopher Bengtsson lär den här värvningen bli väldigt viktig - det behövs en vass målskytt om säsongen ska kunna bli lyckad. 
 
Som det ser ut nu borde Södertälje ha goda chanser att placera sig relativt högt i den allsvenska tabellen. Värvningen av Meyer gör offensiven starkare och där har man sedan tidigare Ludwig Blomstrand som i sina bästa stunder håller SHL-klass. Dessutom är Christopher Liljewall invärvad från Brynäs och på centersidan har man förstärkt i form av Dan Pettersson som senast kommer från Västervik där han varit lagkapten i två säsonger. Lyckas nye tränaren Lundberg få ihop lagdelarna på ett bra sätt finns chansen att knipa en plats bland de fem främsta i grundserien. Efter det kan allt hända. 
 
Hur tror du att Södertälje kommer lyckas nästa säsong?