0

Meriterat namn till Boden

Hockeyettanlaget förstärker organisationen med ett rutinerat namn. 
 
Boden Hockey har kommit en bra bit på sitt lagbygge och man ser ut att vara relativt förberedda inför säsongen som väntar. Klubben har dock valt att förstärka organisationen ytterligare, under gårdagen gick man ut med nyheten att Daniel Larsson är klar som ny målvaktstränare. Det här blir 32-åringens första uppdrag som tränare. 
Jag har fått väldigt mycket erfarenheter och kunskap genom åren jag själv spelat så det känns dumt att inte dela med sig av sånt man lärt sig, säger Larsson i klubbens pressmeddelande. 
 
Om namnet låter bekant så beror det på att Larsson är en tidigare toppmålvakt som slog igenom tidigt. Efter fina prestationer i Hockeyallsvenskan (dels med just Boden) värvades talangen till Djurgården och där skulle hans utveckling ta fart ytterligare. Sommaren 2006 draftades han av Detroit och två år senare begav han sig över till andra sidan Atlanten. Steget från Elitserien till världens bästa liga blev lite för stort för målvakten men han visade tidigt att han kunde göra nytta i klubbens farmarlag, Grand Rapids Griffins, och redan under sin första säsong blev han uttagen att spela i AHL:s All-Star Game. 
 
Larsson stannade ytterligare en säsong i USA men närmare NHL än spel i försäsongsmatcher med Detroit kom han inte och 2010 var han tillbaka i Sverige. Där väntade två säsonger i HV71, sedan blev det två säsonger i AIK innan det blev två vintrar uppe i Luleå där han var med och vann Champions Hockey Leauge. För ungefär två år sedan var Larsson med och tränade tillsammans med Boden men då blev det inget spel, istället gick flyttlasset till Ingolstadt men där blev det bara ett par veckor innan karriären var över. Förutom åtta SHL-säsonger lyckades Bodensonen även med bedriften att få representera Sverige i allt från U16 till A-landslaget. 
 
Det är ingen självklarhet att en spelare lyckas som tränare men Daniel Larsson borde utan tvekan ha en hel del att bidra med, Boden har dessutom en relativt ung målvaktsuppsättning och där finns det en hel del utvecklingspotential.