0

Nykomlingskollen - del 2

Idag tar vi en titt på en av Hockeyettans mest intressanta nykomlingar. 
 
Igår så tog vi en sväng upp till Kiruna för att ta tempen på stadens ena bidrag till Hockeyettan och idag fortsätter vi med att ta en extra titt på en annan av seriens nya bekantskaper. Den här gången blir det fokus på Kalmar, laget som satsat rejält de senaste säsongerna och som ser ut att fortsätta i samma stil även i höst. 
 
Kalmar räknas rent historiskt mest som en fotbollstad, bröderna Elm är levande legender och man är fortfarande väldigt stolta över sitt SM-guld för tio år sedan. Sedan dess har det dock hänt en hel del. Fotbollen är alltjämt den största sporten i staden men hockeyn tar för sig allt mer. Säsongen 2015/16 blev väldigt viktig för Kalmar HC, då gick man in på sin nionde raka säsong i division tre men äntligen skulle man få en ordentlig framgång. Inför säsongen värvades bröderna Robin & Linus Dahlstedt in från Ronneby och med ungefär en månad kvar till seriepremiären förstärktes offensiven ytterligare i form av Robin Ekström som hade allsvenska meriter på sitt CV. 
 
Kalmars supportrar fick många tillfällen att jubla under säsongen 15/16. 
Foto: Benjamin Lindkvist 
 
 
När matchspelet drog igång märktes det att laget tagit ett steg i rätt riktning jämfört med tidigare år, på stadens gator började man prata allt mer om hockey och temperaturen ökade ytterligare när Jonny Ågren värvades in mitt under säsongen. Med Nybrolegenden i laget blev man ännu bättre och de kunde gå som favoriter i kvalserien. 
 
Trots att ett annat satsande lag, Valdemarsvik, bjöd på relativt bra motstånd var det aldrig något snack om att de här skulle bli säsongen då Kalmar äntligen tog ett rejält kliv i rätt riktning. Mot just "Viken" säkrades avancemanget och en stor skara tillresta supportrar kunde fira tillsammans med laget i Sparbankshallen. Sedan dess har klubben fortsatt att satsa och efter bara två säsonger i Hockeytvåan har man tagit sig ytterligare ett steg upp i seriesystemet. 
 
Kalmar går in i Hockeyettan med en relativt stark trupp, speciellt eftersom man faktiskt är nykomlingar. I målet har man förstärkt i form av Robert Hestmann som blev norsk mästare så sent som i våras och på backsidan har man bland annat plockat in Ludvig Martinsson som spenderat de senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. På forwardssidan såg det redan väldigt bra ut, spelare som Jimmie Svensson & Victor Crus Rydberg bidrar med både rutin och klass men man har ändå förstärkt en hel del även i den lagdelen. Man hoppas mycket på den finske talangen Jani Nurkkala som gjorde tre matcher i SM-Liiga den gångna säsongen. 
 
Det enda frågetecknet kring laget är det faktum att man saknar huvudtränare. Tidigare under våren gjorde man klart med Duane Smith men kanadensaren hamnade i blåsväder (läs storm) och arbetet med att hitta en ersättare sägs vara i full gång. Lyckas man reda ut situationen på ett bra sätt så har Kalmar goda chanser att göra en bra debutsäsong i Hockeyettan. Kan det räcka hela vägen till allettan?
 
 
 
I samband med det här inlägget vill vi välkomna nallebudet som är bloggens senaste samarbetspartner! Ta gärna en titt på deras hemsida genom att klicka på länken nedan.