Poängspelare till Vimmerby

Hockeyettanlaget förstärker offensiven rejält. 
 
Vimmerby har drabbats av en del tunga spelarförluster under inledningen "silly season", därför kommer gårdagens värvning av Martin Pärna extra lägligt. 24-åringen kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga men startade säsongen i Halmstad där han gjorde succé. 
- Det är en spelare som har näsa för mål och poäng. Han är snabb och har bra spelförståelse. Vi tror att han kan ha ännu mer att ge i vår miljö, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
Pärna kommer från en minst sagt händelserik säsong, han var en av flera spelare i Halmstad som öste in poäng men efter att ha gjort 25 mål på 33 matcher började andra klubbar att få upp ögonen på forwarden. Valet föll på BIK Karlskoga där vintern rundades av med att spela sju matcher men nu är han alltså tillbaka i Hockeyettan igen. Jag tog ett kort snack med Halmstadssonen för att se hur han ser på flytten till de småländska skogarna. 
 
Igår stod det klart att karriären fortsätter i Vimmerby, hur kommer det sig att du valt att flytta just dit? 
När deras sportchef ringde så la han upp det bra, och att de vill upp.
 
Hur pass bra koll har du på Vimmerby som stad och lag? 
- Som lag har man bra koll eftersom man mött dem, det är ett väldigt bra lag och är jobbiga att möta. 
 
Du kommer senast från en väldigt stark säsong som inleddes i Halmstad för att sedan avslutas i BIK Karlskoga, hur skulle du summera säsongen? 
Ja vad ska man säga, det gick väldigt bra förra säsongen. Spelade med bra spelare och fick vara frisk och skadefri.
 
Det finns säkert en del supportrar som inte har sett dig så mycket, hur skulle du beskriva sig själv som spelare? 
Som spelare är jag väl en lite snabb spelare med bra tekningar, bra spelsinne och målfarlig. 
 
Värvningen av Pärna gjorde att Vimmerby hade 20 spelare i sin trupp men under dagen har man släppt nyheten att även Oliver Kempainen ansluter till laget. Forwarden kommer senast från spel i Skellefteås organisation där han stod för fyra poäng på tio matcher i klubbens J20-lag.