0

Poängspelaren vänder hemåt

Hockeyettanlaget förstärker offensiven rejält. 
 
Nyköping Gripen stod för en fullt godkänd debutsäsong i Hockeyettan och nu är siktet inställt på att på allvar etablera sig i serien. Under gårdagen släppte klubben en nyhet som förmodligen ökar deras chanser att lyckas med det. Spelaren som anländer är ingen mindre än Albin Ivarsson Hamberg som är tillbaka i Nyköpingslaget efter att ha spenderat senare delen av vintern i Hockeyallsvenskan. 
- Vi är mycket glada att Albin väljer Gripen igen och som de flesta redan vet så kommer han att tillföra kvalité & spetsegenskaper till en redan stark forwardsuppsättning, skriver klubben på sin hemsida. 
 
 
 
Det här är verkligen goda nyheter för Gripens supportrar, Ivarsson-Hamberg är en spelare som lär få en viktig roll i sitt nygamla lag. Forwarden var med på lagets resa från division fyra till Hockeyettan och den gångna säsongen inleddes med att göra 25 poäng på 21 matcher innan spel i AIK och senare Vita Hästen väntade. 24-åringen är inte riktigt redo för att slå sig in i Hockeyallsvenskan men i Hockeyettan håller han bra klass. 
 
Värvningen gör att Gripen är ett steg närmare en fylld trupp, nu har man tolv forwards men på backsidan finns det fortfarande ett par lediga platser. Just på backsidan har man förstärkt med Robin Axbom och det får ses som en av sommarens bästa värvningar, han är rutinerad och spelade i Hockeyallsvenskan så sent som i vintras. I offensiven ska det bli spännande att se vad Christian Axelsson kan bidra med, nyförvärvet från Kumla Kumla kommer från en bra säsong och har potential att bli en nyckelspelare i sitt nya lag. Hittills har man inte förlängt med backen Gustav Berlin så det ska bli intressant att se vad som kommer hända med den lovande spelaren. Stannar han i Nyköping eller fortsätter karriären på något annat ställe?