0

Rutinerad back till Huddinge

Hockeyettanlaget förstärker truppen med ett bekant ansikte. 
 
Om vi ska vara helt ärliga så har sommaren varit ganska tung för Huddinge, laget som mer eller alltid är med i toppen av Hockeyettan. Flera av lagets nyckelspelare har lämnat, många för spel i nykomlingen Segeltorp, men idag kommer lite goda nyheter. Idag står det nämligen klart att man förstärker defensiven i form av Kim Lennhammer. Backen kommer senast från spel i norska Kongsvinger. 
- En stor, spelande back med sina främsta styrkor offensivt där framförallt hans skott utgör ett stort hot speciellt i powerplay. Med sin rutin och pondus kommer Kim vara en ledande spelare både på och utanför isen. Han är väldigt motiverad och hungrig på att komma in i verksamheten så fort som möjligt, säger sportchefen Fredrik Mälberg till klubbens hemsida. 
 
Lennhammer spelade i Tingsryd under säsongen 14/15. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Det här är utan tvekan en bra värvning, åtminstone om man ser till hur han tidigare presterat i serien. 27-åringen stod bland annat för 42 poäng på 45 matcher uppe i Sundsvall under sin första säsong i Hockeyettan. Publiken i Björkängshallen borde ha bra koll på sin nya spelare för han har ett förlutet i klubben, han har spelat en dryg säsong i "talangfabriken" och under den perioden noterades han för 50 poäng på 53 matcher. Siffror som gör att förväntningarna trissas upp. 
 
Lennhammer har även spelat på en högre nivå än Hockeyettan, det har blivit över hundra matcher i Hockeyallsvenskan men han har dessutom spelat 29 matcher i SHL med Djurgården. Under de två senaste säsongerna har backen spelat i Kongsvinger men nu är han alltså tillbaka på svensk mark igen. I och med dagens förstärkning har Huddinge 14 spelare i truppen så det återstår fortfarande en hel del arbete innan man är redo att ge sig ut på isen.