Rutinerad forward till Hockeyallsvenskan

Oskarshamn förstärker offensiven med en meriterad spelare. 
 
Sakta men säkert börjar Oskarshamn att bli klara med sitt lagbygge men det finns fortfarande ett par lediga platser. Inte minst på forwardssidan. Därför passade man idag på att presentera sitt senaste nyförvärv som är just forward. Valet föll på Joakim Hillding som senast kommer från spel i finska ligan med Luuko Rauma. 
Joakim är en spelskicklig center som sitter på en väldigt hög högstanivå. Vi vet vad han kan och är säkra på att han med förtroende och ansvar i en offensiv roll kan studsa tillbaka till den höga nivå som finns i honom. Han har verktygen för att vara en av de bättre spelarna i ligan, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida. 
 
 
 
Det är får ses som en väldigt bra värvning av herr Kenttä (seriens främsta sportchef?), man får in en rutinerad men fortsatt hungrig spelare som borde kunna tillföra en hel del i offensiven. 30-åringen kommer senast från en ganska strulig säsong där han tillslut ställdes utanför laget. Det blev totalt 34 matcher i SM-Liiga vilket resulterade i åtta poäng. Hemma i Sverige har det dock gått bättre, han slog igenom i Växjö vilket ledde till att Färjestad värvade honom och där blev det fyra säsonger innan han vände tillbaka till Lakers igen. Totalt har han spelat 299 matcher i SHL och på dem har han noterats för 45 mål och totalt 124 poäng. Dessutom har han gjort 38 poäng på 52 matcher i Hockeyallsvenskan. 
 
Hillding går direkt in som nyckelspelare i sitt nya lag och känslan är att Oskarshamn har något väldigt lovande på gång. Man hoppas mycket på Markus Modigs och Isak Pantzare som värvats in från Hockeyettan och på backsidan är det tänkt att nye kanadensaren Nolan Zajac ska dra ett tungt lass. Samtidigt finns det en del frågetecken. Är man tillräckligt välbesatta på målvaktssidan och vem ska göra målen nu när målkungen Manuel Ågren lämnat? Det kan behövas en ny bra målskytt om det ska bli en lyckad säsong för Oskarshamn.