Spetsvärvning till östra serien

Väsby förstärker offensiven med en lovande spelare. 
 
Som vanligt är Väsby tidigt ute med att få ihop ett bred trupp och den här sommaren ser inte ut att bli något undantag. Idag gick klubben ut med en ny värvning som de hoppas ska göra lagets offensiv ännu bättre. För ett par dagar sedan skrev jag att ja tyckte man skulle försöka hitta en bra målskytt och nu verkar man ha gjort det. Valet föll på Johannes Nilsson som senast kommer från spel uppe i Östersund. 
- Mycket kul att en spelare av Johannes kaliber väljer att hoppa på Vilda-tåget i konkurrens med flertalet slagkraftiga Hockeyettanlag. Jag ser Johannes som en ren och skär spetsvärvning för oss och han kommer bidra med sina offensiva egenskaper och göra oss än vassare på framförallt sista tredjedelen av banan, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida. 
 
23-åringen från Hedesunda (det är laget han är fostrad i) kommer som sagt var senast från spel i Östersund och där var han en av lagets främsta spelare. Forwarden noterades för 28 poäng på 37 matcher och hans 14 mål var nytt personligt rekord. Nilsson har tidigare spelat seniorhockey nere i KRIF och han har även gjort en bra säsong i Nybro. Han har fått mycket av sin utbildning inom hockeyn i Brynäs organisation och under säsongen 14/15 fick han chansen att debutera i SHL, där blev det sex matcher i grundserien och sedan ytterligare tre inhopp under slutspelet. 
 
Det här känns som en bra värvning, som tidigare nämnt har man tappat en del duktiga målgörare och nu är det tänkt att Nilsson ska visa att förra säsongens målskytte inte var en tillfällighet. Värvningen gör att Väsby har fjorton forwards, för ett par dagar sedan skrev man ett nytt kontrakt med Christian Holmblad som rundade av säsongen i IK Pantern. Det är inget snack om att den skicklige centern kommer ha en nyckelroll i lagets offensiv i vinter. Det förväntas även Nick Hedemyr, nyförvärvet från Visby/Roma, att göra. Forwarden har tidigare visat att han kan producera en hel del poäng när allt stämmer och Väsby brukar vara en klubb där offensiva spelare trivs. 
 
FAKTA: Johannes Nilsson 
Ålder: 23 år
Längd/Vikt: 181cm/86kg
Position: forward
Moderklubb: Hedesunda IF
Statistik 2017/18: 37 matcher, 28 poäng (14+14), 34 utvisningsminuter (Östersund)
Meriter: 6 SHL-matcher, J18-SM Guld