0

Stjärnan byter klubb

En av SDHL:s bästa spelare väljer att flytta söderut. 
 
Våren och sommaren har knappast varit lyckad för Modo, flera tunga pjäser har valt att lämna laget och idag står det klart att ytterligare en av deras bästa spelare gjort sin sista match i den röda tröjan. Det är backen Sidney Morin som lämnar klubben för att spela i Linköping och det blir hennes andra klubb på svensk mark. 
- Det känns jättebra, jag kom hit tidigare i veckan och fick träffa delar av laget och träna lite med dem & lära känna staden lite bättre, säger backen till klubbens twittersida. 
 
I vintras fick Morin debutera i det amerikanska landslaget. 
 
Den amerikanska backen kommer från en minst sagt händelserik säsong, uppe i Örnsköldsvik gjorde hon succé och spelet där gjorde att hon blev uttagen i USA's OS-trupp. Väl där blev det guld efter att hon gjort två poäng på fem matcher. "Hemma" i SDHL stod 23-åringen för 36 poäng på 26 matcher och med det slutade hon trea i den interna poängligan. Imponerande med tanke på att hon inte är forward. 
 
För Linköping är det här väldigt goda nyheter, man får in en väldigt skicklig spelare som fortfarande kan utvecklas och bli ännu bättre. Tidigare har man mestadels värvat forwards så det är kul att se att man även kan förstärka backsidan med riktiga klasspelare. Samtidigt är det här en minst sagt tung förlust för Modo, sedan tidigare har bland annat Johanna Olofsson & Erika Grahm lämnat laget och nu får man ytterligare en nyckelspelare att försöka ersätta. Det kan bli lättare sagt än gjort.