0

Talang till allsvenskan

Vita Hästen förstärker offensiven med en lovande spelare. 
 
Midsommarfirandet är över och försäsongen börjar gå in i en ny fas för många av de allsvenska lagen. Nu väntar några veckor med barmarksträning innan det är dags att ge sig ut på isen. Vita Hästen går på is i början av augusti men det återstår fortfarande en hel del innan de är redo för det. Igår kom man dock ett litet steg närmare en fullständig trupp i och med värvningen av forwardslöftet Simon Krekula
En intensiv spelare med hög intensitet som tar rakaste vägen till mål med hög arbetsmoral och teknik som är mycket viktigt för oss i Vita Hästen, säger tränaren Leif Strömberg till klubbens hemsida. 
 
Krekula kommer senast från spel i Hockeyettan med Piteå men han är invärvad från Skellefteå. 20-åringen debuterade i SHL redan under säsongen 16/17 och i vintras spelade han totalt 39 matcher i SHL (inklusive slutspel), dessutom blev det tretton matcher med Piteå vilket resulterade i tre poäng. Om namnet låter bekant så beror det förmodligen på att hans pappa, Fredrik Krekula, har spelat åtta säsonger i Skellefteå. 
 
Det är inget snack om att Krekula är en lovande spelare och han verkar passa bra in i den typen av lagbygge som Norrköpingslaget håller på att sätta ihop. Under våren och sommaren har ett antal unga spelare värvats in och om alla fortsätter att utvecklas så kan det bli en rolig säsong. Men risken finns att inte alla gör det och då ser det plötsligt värre ut. Samtidigt känns det som att bredden inte är så bra, man kommer fortsatt att förlita sig på Marcus Eriksson & Jesper Samuelsson som mer eller mindre burit lagets offensiv de senaste åren. Värvningen av Christopher Fish känns dock bra, där får man in en duktig spelare som borde få en viktig roll i sitt nya lag. 
 
Hur tror du Vita Hästen lyckas den här säsongen?