Trotjänaren lämnar

En av Hockeyallsvenskans mest trofasta spelare lämnar sitt lag. 
 
IK Pantern har kommit en bra bit på sitt lagbygge inför den kommande säsongen men under gårdagen stod det klart att en av de viktigaste pjäserna inte förlänger sitt kontrakt. Det är lagkaptenen Kim Johansson som istället väljer att flytta till Danmark där spel i Hvidovre Fighters väntar. Spel i Danmark är inget som forwarden är helt ovan med, han har tidigare spenderat två säsonger i högstaligan med Herlev Eagles. Malmölaget var förmodligen medvetna om att han inte skulle stanna men det här känns ändå som en relativt tung förlust. 
 
IK Panterns lagkapten fortsätter karriären i Danmark. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Johansson har varit lagkapten de fyra senaste säsongerna men har spenderat ytterligare två vintrar i klubben och det var där han fick sitt ordentliga genombrott. Under sin första säsong som lagkapten hade han stor del i klubbens avancemang till Hockeyallsvenskan och de senaste åren har han varit med och etablerat laget i serien. Något som kändes väldigt långt borta när han gjorde sin debut i klubben hösten 2009. 
 
30-åringen är ingen utpräglad poängspelare på allsvensk nivå men historiskt sett är han förmodligen klubbens största. Ingen spelare har gjort lika många matcher (277 enligt ep) som Johansson och han är även den som samlat ihop mest mål, assist & poäng. Det är därmed en väldigt stor del av IK Pantern som lämnar laget.