0

Vännäs förstärker truppen

Hockeyettanlaget förstärker truppen med en meriterad spelare. 
 
Vännäs hör knappast till förhandsfavoriterna i den norra serien men man ser ut att ha något intressant på gång. Under våren har man gjort en del spännande värvningar (vi återkommer till dem) och idag har man gått ut med sin senaste förstärkning. Det är backen Jeppe Holmberg som senast kommer från spel i den danska högstaligan som nu ansluter till klubben.
Han är en väldigt skridskostark tvåvägsback som är ordentlig i defensiven men som gärna följer med i offensiven. Han kommer stärka upp vinnarkulturen i omklädningsrummet då han vet vad som krävs för att vinna samt att han är väldigt noggrann med sin fysik, säger sportchefen Jacob Bergendorff till klubbens hemsida. 
 
 Holmberg har 42 juniorlandskamper på sitt CV. 
 
Med Hockeyettanmått mätt är det här en relativt tung värvning. Holmberg kommer senast från en sejour i Ålborg Pirates där han vann både ligan & cupen, han har tidigare även vunnit två ligatitlar med Esbjerg så han vet verkligen hur det känns att vara i ett vinnande lag. Lägg därtill att han bara är 21 år gammal. Holmberg har spelat en hel del som forward men Vännäs verkar vilja använda honom på backsidan och det ska bli intressant att se vilken nivå han håller, det är alltså svårt att jämföra olika ligor mot varandra. 
 
Idag har klubben även gått ut med att Fredrik Eriksson & Markus Hägglund lägger av, samt att forwarden Jan Isaksson lämnar laget. 
 
Trots att de här spelarna lämnar känns det som att Vännäs har något bra på gång. Sedan säsongen tog slut har man bland annat Kevin Weiskog som var med att spela upp Västerås till Hockeyallsvenskan och han borde få en viktig roll i sitt nya lag. Tidigare under våren förstärkte man även truppen med dansken Henrik Maersk som varit lagkamrat med Holmberg i Esbjerg. Man har dessutom förlängt med Ludwig Niederbach som stod för några fina insatser sedan han blev invärvad från Asplöven och i defensiven lär Marcus Evertsson få spel en viktig roll. Målvakten har många fina säsonger bakom sig och var en stor anledning till att Vännäs nådde en sjätteplats i grundserien. Kan det här bli säsongen då man höjer sig ytterligare ett snäpp och når allettan?