Veckan som gått - SDHL

Det har hänt en hel del intressanta saker i damernas högstaliga den gångna veckan. 
 
I både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan har det varit relativt lugnt den här veckan men i SDHL har det hänt desto mer. Inte minst i Brynäs. Under våren tappade laget flera tunga pjäser men nu på slutet har man sakta men säkert börjar ersätta dem. I förra veckan anslöt Erika Grahm från Modo och i fredags stod det klart att Malin Axelsson gör samma flytt. Dessutom förstärker man offensiven ytterligare i form av Sarah Forster som senast kommer från spel i den schweiziska högstaligan där hon stod för 26 poäng på 24 matcher den gångna säsongen. Forwarden är ordinarie i Schweiz A-landslag och var bland annat med i vinterns OS och för fyra år sedan var hon med och tog brons i samma turnering. Modo försöker i sin tur ersätta sina forwardsförluster i form av kanadensiskan Brooke Boquist som ansluter från den amerikanska collegeligan. 
 
Forster har spelat två olympiska spel med Schweiz. 
 
 
Leksand har gjort en hel del intressanta värvningar under våren men nu står det klart att man inte förlänger med en av sina nyckelspelare. Det handlar om Iveta Koka som spenderat de sex senaste säsongerna i Dalarna. Säsongen 16/17 gjorde hon hela 38 poäng i grundserien men i vintras sjönk den siffran till 13 och det känns som att hon kan må gott av en nystart i karriären. 
 
Luleå ser ut att gå in i säsongen med en väldigt stark trupp och tidigare under veckan valde man att förstärka den ytterligare. Valet föll på forwarden Petra Nieminen som senast kommer från spel i den finska högstaligan med Team Kuortane. 19-åringen ses som en av Finlands största talanger och tog bland annat plats i vinterns OS-trupp där de finska lejonen tog brons. Hemma i klubblagsspelet utsågs hon till ligans bästa spelare och hon tog även plats i ligans All Star Team.  
 
Vi rundar av den här lilla tillbakablicken med nyheten om att Djurgården hittat en ny huvudtränare. Den här säsongen har laget tränats av Roger Öhman men nu står det klart att Alana Blahoski tar över ansvaret för klubbens A-lag. Amerikanskan är ganska oerfaren som tränare men som spelare har hon bland annat spelat fyra VM-finaler och 1998 blev det guld i OS med USA.