"Det är en härlig rivalitet"

I eftermiddag är det dags för rond två i slaget om skaraborg mellan Skövde och Mariestad, BOIS vann den första matchen med 2-3 och idag får man spela inför sin hemmapublik i Katrinhallen. Inför matchen har jag tagit ett litet snack med en spelare som verkligen vet hur det känns att spela ett derby mot just Mariestad, men som även har ett förlutet i klubben. Det är ingen mindre än Skövdelegenden Lars Trygg som delar med sig av sina tankar inför dagens match. 
Det är en härlig rivalitet som båda lagens spelare och supportrar inte vill vara utan. Tycker rivaliteten var lite större förut iallafall på isen då det var mer egna produkter som fått det med sig sen modersmjölken, säger Trygg, som debuterade i Skövdes A-lag säsongen 1995/96. 
 
På den tiden spelade laget i division två men 1999 tog man steget upp till ettan och då höjdes rivaliteten till Mariestad ytterligare. Efter att ha spelat åtta säsonger i SIK-tröjan valde Trygg att göra den förbjudna flytten till Mariestad.
- Det var en bra del av min karriär. Jag behövde ett miljöombyte och när Mariestad hörde av sig så kändes det som ett bra alternativ.
 
Även i Mariestad skulle Trygg göra väldigt bra ifrån sig men under säsongen 06/07 flyttade han tillbaka till Billingehov och det var där karriären skulle rundas av med ytterligare fem säsonger. Under sina år i klubbarna hann forwarden spela med många väldigt skickliga spelare och när vi frågar om han kan lyfta fram några lite extra faller valet på dessa lirare: 
Emil Lundqvist (Skövde, lagkamrat i fyra säsonger)
Tomas Mitell (Mariestad, lagkamrat i tre säsonger)
Fredrik Johnsson (Mariestad, lagkamrat i fyra säsonger)
Ronny Johansson (Mariestad, lagkamrat i fyra säsonger)
 
Mariestad vann som sagt var torsdagens match och har därmed chansen att bli klara för nästa runda redan idag, men då krävs det att man vinner mot ett Skövde som förmodligen kommer göra precis allt för att säsongen inte ska ta slut i sin största rivals hemmaborg. 
Jag tycker att Mariestad vann rättvist även om Skövde närmade sig. Men det är absolut inte avgjort. Kan Skövde täta till mittzonen och få lite enkla spelvändningar så tror jag dem har en bra chans att störa BOIS, avslutar Lars Trygg som även varit assisterande tränare i Skövde. 
 
Hur tror du matchen kommer gå?
 
 
FAKTA: Lars Trygg
Ålder: 40 år 
Position: Forward
Moderklubb: Skövde IK
Klubbar: Västerås J20 (94-95)
Skövde (95-03)
Mariestad (03-07)
Skövde (07-12) 
 
 
 
1
Anonym

Tror Bois tar detta redan idag, Bois har varit klart bättre denna säsong.