Drömmen nära för Kalmar

Succélaget har ena skridskon i Hockeyettan. 
 
Igår kväll hade Kalmar chansen att nå Hockeyettan men då krävdes det två saker. Man skulle besegra Grästorp samtidigt som Mörrum skulle förlora sin bortamatch mot Borås. Sin del av uppgiften löste man på ett bra sätt, man tog ledningen efter knappt fyra minuters spel genom Jarkko Hattunen och vann tillslut med stabila 4-0. Mycket tack vare målvakten Antti Leskinen som räddade alla 24 puckar som kom flygande. 
 
I och med segern hade laget chansen att säkra ett avancemang men i Borås blev det förlängning och stora delar av publiken stannade kvar i hallen för att följa densamma. När Mörrums Marcus Eriksson avgjort matchen stod det klart att Kalmar får vänta ytterligare ett par dagar på att få fira. Med två omgångar kvar att spela har man sex poängs försprång och det räcker därmed med att skrapa ihop en poäng till. 
Vi har försatt oss i en bra situation och vi är värda den situationen. Vi har älskat positionen och gör det fortfarande. Vi ska behålla det här och jobba med det som vi har skapat och de som gett oss de här förutsättningarna, sa tränaren Reine Rydberg till 24Kalmar efter slutsignalen. 
 
 Leskinen har stor del i Kalmars fina spel under kvalserien.
Foto: Tove Dolff
 
Kalmar fick inte fira med sin hemmapublik men visst känns det ändå som att laget ska kunna knyta ihop säcken och säkra den där åtråvärda Hockeyettanplatsen i måndagens bortamatch mot Borås. Det är bara ett nervöst sammanbrott som kan stoppa dem nu. För Mörrum lever hoppet vidare men vägen tillbaka till "ettan" är väldigt lång, man måste först besegra HA74 och sedan ta ytterligare tre poäng mot just Kalmar i serieavslutningen. Hade man haft allt i egna händer hade chansen funnits men nu måste man lita på att Borås gör en bragdmatch, trots att man egentligen inte har någonting att spela för.
 
MATCHFAKTA
Kalmar - Grästorp: 4-0 
1-0, Jarkko Hattunen (L.Dahlstedt, Mänistö)
2-0, Adam Persson (L.Dahlstedt)
3-0, Shawn Mueller (Bradford)
4-0, Kenny Bradford (Persson, L.Dahlstedt)
Skott: 30-24
Utvisningsminuter: 2-2
Publik: 950 (IFFE hallen)
 
När vi ändå är inne på ämnet kvalseriehockey så kan vi notera att Arboga kopplat ett litet grepp om förstaplatsen i den västra serien. Igår mötte man toppkollegan Surahammar och där blev det vinst med 4-7 efter att de drygt 250 i Surahallen fått se åtta mål i tredje perioden, varav fem från gästerna. Kvalkungen Fredrik Orrsten blev stor matchvinnare för Arboga, den rutinerade forwarden stod för tre mål och på måndag har laget chansen att säkra Hockeyettanplatsen.