Favoriten gasar på

Luleå har fått en minst sagt bra start på slutspelet.

Grundserien är slut och nu kommer vi in i den fasen då säsongen blir extra intressant. Slutspelet är här. Tidigare under dagen inleddes kvartsfinalmötet mellan Brynäs och Luleå, där skulle hemmalaget få en riktig drömstart med mål efter en minuts spel men sedan var det roliga över. Gästerna från norr sköt 24 skott i första perioden och ungefär tretton minuter efter Brynäs ledningsmål stod det 1-3 på resultattavlan, redan där var matchen avgjord. För ett par veckor sedan stod det klart att Luleå förstärkt offensiven i form av Jennifer Wakefield och kanadensiskan har fått en väldigt bra start på sin sejour i klubben. I dagens match stod forwarden för inte mindre än fyra mål och hon noterades även för två assist, totalt har 28-åringen gjort hela 20 poäng på sju matcher och det får ses som en riktig drömstart. Där har Luleå en riktig matchvinnare.

Luleå vann tillslut matchen med hela 8-1 och har därmed skaffat sig ett rejält grepp om den här kvartsfinalserien. Man är starkare på alla fronter och allt annat än ett avancemang till semifinalen vore ett gigantiskt misslyckande. Ikväll fortsätter kvartsfinalspelet med ytterligare tre matcher, vi kan bland annat se fram emot ett riktigt hett möte mellan HV71 och Djurgården - förra säsongens finallag.