Fiasko och succé

Nu är playoffspelets första runda avgjord och vissa lag kan blicka framåt, medan vissa redan får ta semester. 
 
Jag skulle inte säga att playoff 1 bjöd på någon megaskräll, det närmaste en knall vi kommer är att Tranås lyckades slå ut Östersund. På pappret var man det lite blekare laget men man stod för en fin match på hemmaplan och efter en förlust lyckades man knyta ihop säcken i den tredje och avgörande matchen. Jag följer Vita Hästen rätt intensivt och det är till stor del två gamla hästenspelare som har haft en avgörande roll i matchserien, dels backen Fredrik Lindström men kanske främst Sebastian Ottosson som stod för fyra mål varav ett kom i den tredje och avgörande matchen. 
 
För Östersunds del tar säsongen alltså slut och det får ses som ett litet misslyckande, samtidigt har de inte haft samma förväntningar på sig som tidigare vintrar och att man skulle gå hela vägen till en kvalserie kändes aldrig riktigt rimligt. Nu får man sikta in sig på nästa säsong medan Tranås fortsätter säsongen med en ny playoffomgång där man förmodligen får ses som en underdog - oavsett vilket lag som väntar. 
 
Mariestad låg ett tag illa till i derbyt mot Skövde man i den avgörande matchen lyckades man tillslut visa att man är det bättre laget och det känns "rättvist" att man går vidare. Det är många lag som gör upp om kvalserieplatser men jag tror att BOIS har det som krävs för att vara med och slåss hela vägen fram, inför säsongen värvades toppspelaren Eddie Davidsson in för att förstärka offensiven och för en kort tid sedan anslöt förra säsongens poängkung, Douglas Lögdal. Nyförvärvet hade ett par tuffa inledande matcher men mot Skövde klev han fram på ett bra sätt, med fem poäng på tre matcher visade han vad han kan och det gäller att 23-åringen fortsätter i samma stil. 
 
Skövde är givetvis besvikna med att åka ut mot sin värsta rival men samtidigt gick man in i mötet utan några större förväntningar och om man ska vara helt ärlig så har man inte varit tillräckligt bra för att komma längre än så här den här säsongen. 
 
Ett lag som däremot tippades nå längre är Hudiksvall, inför säsongen pratade vissa till och med om ett allsvenskt avancemang. Klubben förstärkte truppen på alla fronter och man gick in i grundserien med stora förväntningar på sig, något man inte riktigt lyckades motsvara. I Allettan gick det stundtals bra men man fick nöja sig med en fempleplats som gjorde att det blev spel i playoff 1 där man valde Kalix. Det skulle visa sig vara ett oklokt val, man föll i två raka matcher och besvikelsen borde vara stor, både bland spelarna och lagets supportrar. Spelarförlusten av Viktor Hertzberg (som försvann till Almtuna) kan ha blivit avgörande. 
 
Nu väntar playoff 2 och där kan vi se fram emot de här matcherna! 
 
Piteå - Kalix (Slaget om Norrland!)
KRIF - Boden (Här snackar vi långa resor)
Vimmerby - Visby/Roma (Emil mot Pippi i ett Astrid Lindgren-möte) 
Västerås - Mariestad (Playoff 2:s hetaste möte) 
Kristianstad - Tranås (Favoriten mot outsidern)