Ikväll kan det avgöras

Ikväll kan den allsvenska kvalserien bli komplett. 
 
Västervik kommer vara där. Troja-Ljungby likaså. Dessutom briljerade Borlänge i Hockeyettanfinalen vilket också gav en kvalseriebiljett. Ikväll har ytterligare tre lag chansen att säkra en plats. De som mest troligt kommer ta sig dit redan ikväll är Huddinge, som vann sitt första möte (borta) mot Visby/Roma med 2-0. Ikväll är man hemma i huvudstaden igen och där brukar man göra väldigt bra ifrån sig. Vi ska inte räkna ut gutarna än men visst känns det som att Huddinge borde kunna knyta ihop säcken och säkra en kvalserieplats redan ikväll. 
 
KRIF har också chansen att ta sig vidare men då krävs seger borta mot Piteå, ett av Hockeyettans hemmastarkaste lag. I lagens första möte vann Blekingelaget med 4-1 efter att bombarderat Piteåkeepern Joel Vännström med 41 skott. Här känns det som att hemmalaget borde kunna segra och därmed tvinga fram ett tredje och helt avgörande möte som skulle isåfall skulle spelas imorgon. Det är nu spelare som Joakim Högberg ska kliva fram, annars kan säsongen ta slut på ett snöpligt sätt. 
 
Kvällens gigantmöte spelas i Kristianstad där hemmalaget har kniven mot strupen. I match 1 mot Västerås föll man med 0-2 och nu är det första gången som man verkligen ställs på prov. Tidigare under säsongen har man alltid haft andra chansen att ta sig tillbaka, man missade Hockeyettanfinalen men liten marginal men fick fortsätta säsongen med att spela i playoff. Den här gången är det vinna eller försvinna för Mats Lusth och spelarna. För gästerna ser det lite ljusare ut, man kan gå in i den här matchen med lite större marginaler och även om man skulle förlora finns ju fortfarande chansen att nå kvalserien. Sen är det givetvis inget snack om att Conny Strömberg och hans lärljungar vill avgöra den här matchserien redan ikväll. Det vore en rejäl fjäder i hatten att slå ut Kristianstad. 
 
Hur tror du det går i kvällens matcher?