Inför kvalserien - Piteå

Idag tar vi en titt på norrbottens bidrag till den allsvenska kvalserien. 
 
Kvalseriestarten närmar sig och spänningen stiger, bland annat uppe i norr där Piteå gör sig redo för säsongens riktiga höjdpunkt. Trots att få räknat laget som en allsvensk kandidat inför säsongen finns det en hel del klass i truppen och det finns spelare som vet vad som krävs för att lyckas i ett kvalspel. Inför säsongen värvades Joakim Högberg in från Björklöven, forwarden gör nu sin tredje allsvenska kvalserie och även de två tidigare har han spelat med Piteå. Nu hoppas 26-åringen att det ska bli tredje gången gillt. En annan spelare som hoppas få hjälpa sitt lag till allsvenskan är Magnus Isaksson, den evigt unge forwarden har mycket rutin från spel på en högre nivå men sedan 2012 håller han till i Hockeyettan. Den här vintern har 31-åringen noterats för 58 poäng och med det är han främst i laget. Där har Piteå en spelare som kommer få en nyckelroll under säsongsavslutningen. 
 
Men defensiven måste också fungera om man ska få något att glädjas åt, man har använt sig av tre målvakter under säsongen men det är inget snack om att Joel Vännström är förstavalet. 21-åringen gör sin tredje säsong i klubben och verkar bara bli bättre för varje år som går, i playoffspelet har han briljerat och nu hoppas man i Piteålägret att hans fina spel ska fortsätta. 
 
På backsidan får Olof Lundberg dra ett tungt lass, Skellefteåsonen gör sin sjätte säsong i klubben och känslan är att det här mycket väl kan bli hans bästa hittills. August Tornberg är en annan back som laget förlitar sig på, 25-åringen har testat lyckan längre söderut men är som bäst uppe i norr och i Piteå har han haft sina bästa stunder. I vinter har backen noterats för hela 43 poäng och med det är han en av Hockeyettans poängmässigt främsta på positionen. 
 
Laget tränas av Jonatan Glader som är ganska orutinerad som huvudtränare men vid sin sida har han bland annat Mats Lavander som har över 300 Elitseriematcher på meritlistan och han har bra egenskaper som borde kompletera Glader. På ledarsidan finns även Anders Johansson. Piteå tillhör inte förhandsfavoriterna men med ett fortsatt bra hemmaspel kan man mycket väl göra livet surt för de övriga lagen i serien. Det kan vara värt att lägga på minnet att Piteå faktiskt slutade före Västerås (ett annat kvalserielag, med högre krav på sig) i allettan och att man bara var två poäng ifrån en plats i Hockeyettanfinalen. 
 
Hur tror du det kommer gå för Piteå i kvalserien?