Kiruna AIF klara för Hockeyettan

Idag höjdes temperaturen till nästa säsongs Hockeyetta. 
 
Idag hade Kiruna AIF chansen att säkra ett avancemang till Hockeyettan men då krävdes en bra insats mot Kovland, laget man besegrade med 5-0 för ett par dagar sedan. Den här gången skulle det bli betydligt jämnare. Idag stod Kovland som hemmalag och man fick en bra start på matchen, en bit in i andra perioden tog man ledningen genom Tobias Löfblad och några minuter senare utökades den till 2-0 i spel fem mot fyra. Efter perioden ledde hemmalaget med 3-1 och då såg det ganska dystert ut för Kiruna men efter pausvilan vände man totalt på matchen, fyra mål senare var avancemanget säkrat. 
 
Phil Bushbacher hade stor del i vändningen, forwarden kvitterade till 3-3 och i slutminuterna spikade han resultatet till 3-5 i tom bur. Det säger sig självt att amerikanen var glad när slutsignalen ljöd i Ånäshallen. 
- Det känns fantastiskt att ha lyckats nå division 1, laget var fokuserat hela året och vi är alla stolta över resultatet. Det är en väldigt härlig grupp killar, och det kändes väldigt speciellt när matchen var över, säger Bushbacher till bloggen strax efter slutsignalen. 
 
Ni lyckades tillslut vinna men Kovland ledde med 3-1 inför tredje perioden, hur skulle du summera matchen?
- Det var en tuff match, Kovland spelade utmärkt. Vi gjorde några ändringar och började skapa mer chanser i tredje perioden. Vi spelade väldigt bra under sista tredjedelen av matchen. 
 
Finns det någon spelare i Kiruna som du tycker haft en nyckelroll under säsongsavslutningen?
- Jag tycker vi har haft många nyckelspelare, målvakterna har varit väldigt bra. Bröderna Fredriksson har varit bra och skapat mycket i offensiven. Simon Hammar har varit lagets hjärta med sitt hårda arbete i varje byte. Timur Rasulov, Sebastian Pettersson och Philip Kemi har spelat väldigt bra i vår "blue line". Alla spelare har spelat bra och det har verkligen varit en laginsats. 
 
Tidigare under säsongen lämnade du soliga Florida för iskalla Kiruna, hur kommer det sig att du hamnade där?
- Jag kände tränaren Christer Dreberg, från förra säsongen i Serbien. Jag spelade i ECHL och fick inte så mycket speltid, så det har var en chans att komma till ett lag som satsade på att nå långt. Min tid i Sverige har varit väldigt bra, jag har gillat både hockeyn och kulturen. Det har varit ett par väldigt roliga månader. 
 
Skiljer sig hockeyn i Sverige mycket mot hur det var i ECHL?
- Det är väldigt stor skillnad, hockeyn här är mer teknisk och taktisk, medan den är mer fysisk och defensiv i USA. Spelet här passar den stora isen på ett bra sätt, det blir ett bättre flyt i spelet. 
 
Hur ser du på framtiden, tror du att du kommer fortsätta karriären i Sverige?
- Jag hoppas stanna i Sverige, jag har verkligen njutit av min tid i Kiruna. Vårt mål från starten var att nå division 1 och det lyckades vi med. Vi får se vad som händer i framtiden, säger Bushbacher som stod för 40 poäng på sina sexton matcher i Kirunatröjan. 
 
MATCHFAKTA
Kovland - Kiruna: 3-5 (0-0,3-1,0-4)
1-0, Tobias Löfblad
2-0, Anton Avehag (Nordlander)
2-1, Simon Hammar (Lund, Taavo)
3-1, Alexander Åhrman 
3-2, Oscar Fredriksson (Kemi)
3-3, Phil Bushbacher (Rasulov)
3-4, Joakim Fredriksson (Bushbacher, O.Fredriksson)
3-5, Phil Bushbacher (J.Fredriksson, O.Fredriksson)
Skott: 31-47
Utvisningsminuter: 14-4