Nya tider i Vimmerby

Hockeyettanlaget blickar framåt efter misslyckandet i playoffspelet. 
 
Den här säsongen gick nog inte riktigt som Vimmerby hade hoppats, man spelade bra i både grundserie och alletta men när det var dags för playoff så föll man oväntat mot Visby/Roma och säsongen tog slut tidigare än förväntat. Nu är det dags att blicka framåt och vi kan redan konstatera att det kommer finnas skillnader i höst, både på ledarsidan och i truppen. Idag har nyheten att tränaren Tobias Jahr slutar kommit ut. 
Jag behöver en heltidstjänst året runt och har givetvis full förståelse för att det inte går att lösa inom klubben. Det var absolut ingenting som jag ställde som krav, utan jag har varit med så länge så jag vet var pengarna går och vilka pengar det rör sig om, säger Jahr till Vimmerbytidning. 
 
Förutom Jahr står det även klart att Sebastian Manberg lämnar laget, forwarden värvades inför säsongen in från spel i Sundsvall och han stod för 23 poäng på 40 matcher men han sägs vara missnöjd med sin prestation och väljer därför att fortsätta karriären på en annan plats. Det får ses som en hyfsat tung förlust men det finns andra spelare som är ännu viktigare för att laget ska ha en ljus framtid. Lagkaptenen Jakob Karlsson har kontrakt över nästa säsong och det är helt klart en av lagets nyckelspelare, 28-åringen håller allsvensk klass i sina bästa stunder. 
 
 Får vi se Johan Kallio i Vimmerbytröjan även nästa säsong?
Foto: Johnny Anderson
 
 
När det kommer till kontraktsläget så är det faktiskt bara Karlsson som har kontrakt över nästa säsong så sportchefen Daniel Stolt har mycket arbete framför sig, det lär finnas en hel del intresse kring spelare som Markus Modigs och inte minst Jesper Kokkonen som gjort 23 mål den här vintern. På backsidan vill man förmodligen förlänga med Petter Runesson men han har testat på spel i allsvenskan med Oskarshamn så risken finns att man får hitta en ersättare till 24-åringen. Dennis Fröland är en annan spelare som gjort bra ifrån sig och som borde ingå i framtidsplanerna. På målvaktssidan tycker jag inte man behöver göra några ändringar, duon Johan Kallio & Jonathan Stålberg har gjort fullt godkända säsonger och är fortfarande unga och utvecklingsbara. Det var inte målvaktsspelet som gjorde att man föll i playoffspelet. 
 
Det är viktigt att förlänga med nyckelspelarna men det är minst lika viktigt att försöka övertyga kommunen om att en ny arena är något som kan gynna både klubben och staden, den ishallen man håller till i nu är inte i sitt bästa skick och man vill nog gärna ha en arena där det får plats mer folk och som är mer modern. I nuläget verkar kommunens politiker vara helt överens men vi får hoppas att de inser värdet med en ny arena.