Så gick det i dagens playoffmatcher

Vi börjar uppe i norr där Boden hade chansen att avancera till playoff 2 men då krävdes seger mot Nybro. Gästerna, som hade ett gäng trofasta supportrar med sig, fick en tung start på matchen och en tredje match mellan lagen kändes långt borta när Lucas Hedlund satte 2-0 i slutet av första perioden. I andra perioden väcktes dock hoppet till liv, Johan Järlefelt lyckades reducera och chansen att vinna fanns därmed fortfarande. 
 
Avgörandet kom i inledningen av tredje perioden då hemmalagets Johan Ceder utökade ledningen till 3-1 och efter det lyckades inte Nybro ta sig tillbaka in i matchen. Man plockade ut målvakten och tog även en timeout men utan lycka och säsongen är därmed över för "Vikings". Det kan inte ses som någon större skräll att Boden tar sig vidare, man är visserligen en nykomlingen men en väldigt bra sådan och på pappret är truppen aningen vassare än Nybros. 
- Det är bara grymt skönt att få gå vidare, Nybro spelade bra men vi har marginalerna på vår sida. Jag tror och hoppas det är för att vi spelar bra och vill vinna mest, säger Christian Nyman till bloggen strax efter slutsignalen. 
 
Uppe i Östersund var hemmalaget på jakt efter att kvittera matchserien mot Tranås. Gästerna fick dock en bra start på matchen genom Filip Petterssons ledningsmål i första perioden men efter pausvilan vände Östersund på steken och gick från 0-1 till 3-1 på mindre än tio minuter. Efter det skulle Tranås reducera ställningen men innan perioden var över skulle hemmalaget utöka ledningen till 4-1 genom Ludwig Tallqvist
 
Trots att matchen var ganska jämn så vann Östersund tillslut med klara 6-2 och man tvingar därmed fram en tredje och avgörande match som ska spelas imorgon. Dagens match gör att hemmalaget kan gå in i morgondagens kamp med en god känsla i kroppen. 
 
Dagens på förhand hetaste match spelades i Katrinhallen där Mariestad och Skövde skulle mäta krafterna med varandra. Matchen gick inte riktigt som hemmalagets supportrar hade hoppats, gästerna stod för en fin insats och vann med 1-3 och den här matchserien får avgöras imorgon. Vi kan nog räkna med mycket nerver under den matchen. Kan hemmalaget höja sig igen eller blir det Skövde som slår ut sin största rival? 
 
Hudiksvall har högt ställda krav på sig själva och det finns även en hel del förväntningar på laget utifrån, tillsammans med Kristianstad och Huddinge rankades man högst inför säsongen (kanske i konkurrens med Västerås) och man har blixtrat till vid några tillfällen men playoffspelet började väldigt tungt. Det blev förlust uppe i Kalix och idag låg man under med 0-2 när halva matchen var spelad. Med en sekund kvar av andra perioden lyckades Tommy Stenqvist reducera och väcka liv i matchen. Avslutningen av matchen handlade mest om att hemmalaget skulle få till en kvittering men istället gjorde John Hansson 1-3 och Kalix är därmed klara för playoff 2. Det här får ses som en rejäl missräkning för Hudiksvall, laget tippades nå väldigt långt men man har inte lyckats vända trenden med att inte riktigt lyckas när det vankas playoffspel. 
 
Kvällens jämnaste match spelades vid Vätterns strand där HC Dalen hade chansen att slå ut Visby/Roma och avancera till playoff 2. Hemmalaget fick en bra start på matchen men gästerna från Gotland kämpade på och lyckades vända underläge till ledning i andra perioden. Gutarna gick därmed in i tredje perioden med en ledning men man lyckades in knyta ihop säcken, istället kvitterade Julius Selle Larsson ställningen till 2-2 och matchen fick avgöras i förlängningen där Einar Engström blev stor matchhjälte för gästerna. Vinsten gör att lagen får ge sig ut på isen imorgon för att ta reda på vilket lag som ska gå vidare till playoff 2. 
 
I övrigt kan vi notera att KRIF är klara för nästa playoffrundan, idag besegrades Köping men man stod inte för någon mästerlig insats och det finns nog en hel del att slipa på om laget ska kunna ta sig ännu längre. För Köping tar säsongen slut men jag tycker ändå att de ska vara relativt nöjda, man stod för en fullt godkänd grundserie och i "vårserien" gjorde man många fina insatser. Det finns bra saker att bygga vidare på för klubben. 
 
Dagens resultat
Boden - Nybro: 3-1 
Hudiksvall - Kalix: 1-3 
Östersund - Tranås: 6-2 
Mariestad - Skövde: 1-3
HC Dalen - Visby/Roma: 2-3 (efter förlängning)
KRIF - Köping: 3-0 
 
Vad tycker ni om dagens matcher?