Tyngst är bäst

Idag skulle det avgöras vilka lag som skulle ta de sista platserna i playoff 3.

Idag var det dags för Västerås och Mariestad att göra upp en sista gång, igår lyckades VIK kvittera matchserien och plötsligt hade man fått vind i seglen igen. Det syntes ganska tidigt att hemmalaget skulle göra en bra match, man satte Mariestad under stor press men det var BOIS som tog ledningen genom Ludvig Collberg. I andra perioden skulle VIK tillslut få utdelning på sina chanser, efter ungefär sju minuters spel kvitterade Jesper Johansson och i tredje perioden var man både tyngre och bättre. Västerås vinner tillslut matchen med 3-1 och går därmed vidare till playoff 3. Något som säkerligen gör att klubbledningen drar en lättnadens suck, man hade rejält med press på sig inför den här matchserien.

I dagens andra match visade KRIF stycka genom att besegra Boden med 2-0, vilket kändes något överraskande eftersom man föll rätt tungt igår (2-6). Extra stor del i segern har givetvis målvakten Isak Edman som räddade samtliga 32 puckar som kom flygande, det gäller att han fortsätter spela bra om Blekingelaget ska få spela i den allsvenska kvalserien.

Av de här två lagen känns det som att Västerås har störst chans att ta sig hela vägen till Hockeyallsvenskan men det är fortfarande en lång väg att vandra. I nästa playoffrunda kliver Huddinge in i handlingen, man kommer från en lyckad grundserie och alletta. Att man är ett skickligt lag är det ingen tvekan om och man borde vara revanschsugna efter att ha förlorat finalspelet mot Borlänge. Nu är det inte bestämt vilka lag som ska möta varandra men på pappret borde Kristianstad, Huddinge och Västerås ta sig vidare till kvalserien. Samtidigt är Piteå, Visby/Roma och KRIF långt ifrån uträknade - den trion är klassiska playofflag och nu har man chansen att ställa till med skrällar.